Infofinanciar > Info > Poșta Română dă drumul la licitație. Românii pot achiziționa mașini cu doar câteva mii de lei
Info

Poșta Română dă drumul la licitație. Românii pot achiziționa mașini cu doar câteva mii de lei

masini, sursa promotor
sursa promotor

Piața de vânzare a autoturismelor este în continuă mișcare. Zi de zi oamenii cumpără și vând mașini, iar acest proces nu are final. Majoritatea cetățenilor caută să obțină oferte cât mai bune pentru mașinile pe care le cumpără. Autoturismele pot fi achiziționate de la indivizi, iar ofertele zboară pe site-urile de specialitate, în târguri destinate vânzării de mașini, direct de la reprezentanță sau prin participarea la licitații.

Pentru pasionații de licitații și cei care doresc să cumpere o nouă mașină, Poșta Română vine cu un anunț care îi va bucura pe mulți dintre români. Instituția coate la licitație cu strigare sute de mașini. Prețurile de vânzare încep de le câteva mii de lei .

Poșta Române scoate autoturisme la licitație

Poșta Română va organiza o licitație cu strigare pentru a vinde autoturismele din dotare. Persoanele care doresc se pot înscrie pentru a participa la licitația mașinilor puse pe listă de instituție. Licitația cu strigare va avea loc în următoarele zile, în perioada 24-27 aprilie 2023. Românii vor avea la dispoziție patru zile pentru a licita și a obține mașina pe care și-o doresc.

Majoritatea mașinilor scoase la licitație aparțin mărcii Volkswagen. Portofoliul licitației include modele precum Volkswagen Crafter şi Volkswagen Caddy, an de fabricație cuprins între 2008 și 2009. Procesul de licitare începe cu un preț de pornire de aproximativ 4.500-5.000 de lei, iar suma finală de plată poate ajunge până la 12.000-13.000 de lei. Lista exactă a mașinilor scoase la licitație poate fi găsită pe  posta-romana.ro.

Pentru a participa la licitația găzduită de Poșta Română trebuie să te prezinți la sediul acesteia din București, în datele precizate, la ora 10:00. „Poșta Română vinde la licitație peste 200 de mijloace auto uzate! Compania Națională Poșta Română organizează licitație publică deschisă cu strigare la sediul din București, Bd. Dacia nr. 140, în data de 24, 25, 26, 27 aprilie ora 10:00.” prezintă un anunț al Poștei Române.

Cum ne putem înscrie?

Pentru a participa la acest demers, cetățenii trebuie să urmeze anumiți pași pentru a intra pe lista de participanți la licitație. Cei care doresc să liciteze, vor depune anumite hârtii necesare la sediul Companiei Naționale Poșta Română din București sau la sediile Oficiilor Județene de Poștă. Depunerea intenției de participare trebuie adusă la sediile menționate obligatoriu, cu minim 24 de ore înaintea datei și orei de desfășurare a ședinței de licitație. Dosarul de licitație va conține o cerere de înscriere și dovada plății garanției de licitație.

„ Pentru participarea la licitație, ofertanții vor depune la sediul Companiei Naționale Poșta Română menționat sau la sediile Oficiilor Județene de Poștă, obligatoriu cu minimum 24 de ore înaintea datei și orei de desfășurare a ședinței de licitație: cererea de înscriere și oferta de cumpărare, conținând toate datele necesare conform modelului; dovada plății garanției de licitație în valoare de 10% din prețul de pornire al licitației pentru fiecare mijloc auto licitat” explică anunțul Poștei Române.

Plata acestei garanții de licitație se va efectua în contul Companiei Naționale Poșta Română nr. RO22 BTRL 0450 1202 E847 24XX,  deschis la Banca Transilvania, Sucursala Victoria  sau la casieria Oficiului Județean de Poștă, conform Antena 3 .