Infofinanciar > Lumea la zi > Polonezii, nemulțumiți de Zelenski! Liderul de la Kiev i-ar fi jignit
Lumea la zi

Polonezii, nemulțumiți de Zelenski! Liderul de la Kiev i-ar fi jignit

zelenski polonia (sursă foto: The Independent)
Sursă foto: The Independent

Premierul polonez i-a spus vineri președintelui ucrainean Volodymir Zelenski să nu-i „insulte” pe polonezi. Liderul de la Varșovia a menționat o retorică dură față de Kiev. Asta după ce președintele polonez a încercat să amelioreze o dispută pe tema importurilor de cereale.

Săptămâna trecută, Polonia a decis să prelungească interdicția asupra importurilor de cereale ucrainene. Acest fapt a zdruncinat relația Kievului cu un vecin care a fost considerat unul dintre cei mai fideli aliați ai săi. Asta mai ales de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

Zelenski și-a înfuriat vecinii atunci când a declarat în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite de la New York că Kievul face eforturi pentru a păstra rutele terestre pentru exporturile de cereale. Dar că „teatrul politic” din jurul importurilor de cereale nu face decât să ajute Moscova.

„Eu… vreau să-i spun președintelui Zelenski să nu-i mai insulte niciodată pe polonezi. Așa cum a făcut recent în timpul discursului său la ONU”, a declarat premierul Mateusz Morawiecki la un miting electoral, citat de Reuters.