Info

Politicienii străini în care au românii cea mai mare încredere! Maia Sandu și Zelenki ocupă primele locuri

publika.md
FOTO: publika.md

Avangarde a realizat o anchetă sociologică prin care a chestionat încrederea românilor în politicienii străini. Pe primul loc, în preferințele românilor s-a clasat președintele moldovean, Maia Sandu. De asemenea, dintre cei intervievați, 48% dintre ei au declarat că Ucraina ar trebui să se așeze la masa tratativelor pentru a pune capăt războiului.

Încrederea românilor în politicienii străini este acordată și lui Volodimir Zelenski, aproximativ 25% dintre respondenți și-au arătat simpatia față de liderul de la Kiev, 22% dintre chestionați nu au opinie formată, iar 54% nu îl consideră pe ucrainean o persoană de încredere.

Maia Sandu cel mai simpatizat președinte străin de români

La capătul opus se află președintele rus, Vladimir Putin, care ocupă un procent infim în comparație cu Maia Sandu, doar 3% dintre cei care au participat la sondaj l-au considerat pe Putin o persoană de încredere, 81% nu i-au acordat încrederea în timp ce alte 16 procente nu au o părere formată.

Până și premierul ungariei, Viktor Orban stă mai bine la capitolul încredere decât președintele rus, 11% dintre participanți au încredere în premierul maghiar, 68% nu au încredere, iar restul de 21 de procente nu și-au format o opinie.

Fostul președinte american Donald Trump, este considerat de 18% dintre cei intervievați ca fiind o persoană de încredere , 23% sunt indeciși în timp ce 59% nu au încredere în politicianul american.

Interesant este faptul că 1/10 persoane are încredere în liderul comunist chinez Xi Jinping, 59% nu au încredere, iar 31% nu au o părere formată.

Românii sunt de părere că Ucraina n-ar trebui să adere imediat în NATO

Emmanuel Macron beneficiază de susținere din partea poporului român, 3/10 români văd în imaginea politicianului francez o persoană de încredere, aproximativ 50% sunt împotriva, iar 21% nu și-au conturat o opinie.

Alexandar Vucic se află pe aceeași poziție pe care o ocupă și liderul chinez Xi Jinping, 1/10 persoane sau 6% dintre cei intervievați au încredere în președintele Serbiei, în timp ce 39% nu iar 55% nu au o părere formată.

Cancelarul german, Olaf Scholz a fost votat de 18% dintre cei intervievați ca fiind un politician de încredere, 44% au avut o opinie contrară în timp ce 28% dintre respondenți nu au avut deloc o părere.

Mark Rutte, în mod deloc surprinzător se află printre ultimele poziții doar 4% dintre cei chestionați au încredere în prim ministrul Olandei., 49% nu îl consider o persoană de încredere, iar 47% nu au deloc o opinie în acest sens.

În ceea ce privește topul țărilor pe care românii le consideră prietene este deschis de Republica Moldova completat de Spania, Italia, SUA și Franța. Sondajul de asemenea a relevat faptul că 48% dintre cei intervievați sunt de părere că Ucraina trebuie să se așeze la masa negocierilor pentru a pune capăt conflictului care a afectat întregul climat economic, politic și social al Europei.

Cât despre, aderarea Ucrainei în organismele internaționale, 35% sunt de părere că România nu trebuie să fie acceptată în NATO, în timp ce 28% consideră că Ucraina ar trebui să intre rapid în UE, potrivit hotnews.ro.