Infofinanciar > Esential > Se poate și în România. Iulian Dascălu, omul ce a introdus proiectele “mixed-use”
Esential

Se poate și în România. Iulian Dascălu, omul ce a introdus proiectele “mixed-use”

Iulian Dascălu - Președinte compania Iulius, Sursa foto Arhiva companiei
Sursa foto: Arhiva companiei

Iulian Dascălu a fost nominalizat în Top 300 Cei mai Bogați Români, top realizat la finele fiecărui an de revista Capital. Iulian Dascălu deține compania Iulius, înființată în anul 1991.

Aceasta este un dezvoltator și operator specializat în ample proiecte mixed-use de regenerare urbană din România. 

Afacerea lui Iulian Dascălu

Reprezentanţii companiei au declarat pentru revista Capital că portofoliul Iulius este compus din două proiecte de regenerare urbană de tip mixed-use, rețeaua națională Iulius Mall, 15 clădiri de birouri clasa A și două proiecte de retail de proximitate Family Market. Valorea investițiilor inițiale realizate până în prezent depășește 1,2 miliarde de euro. În anul 2023, pe segmentul office, a fost inaugurat proiectul Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România, construit în centrul Iașiului. 

„În luna aprilie, am inaugurat Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România, de 60.000 mp închiriabili, în imediata vecinătate a ansamblului mixt Palas Iaşi”, au transmis reprezentanții companiei.

Planurile companiei

În ceea ce privește proiectele viitoare, reprezentanţii Iulius au transmis:  „Planurile noastre de dezvoltare se focalizează pe două orașe mari din România: Cluj-Napoca și Constanța. Aici vrem să investim, în total, peste 1,3 miliarde de euro, în două proiecte mixte majore de reconversie urbană, pe modelul celorlalte două proiecte mixte pe care compania le-a realizat deja, Palas Iași și Iulius Town Timișoara”. Planurile pentru Constanța se află într-o fază incipientă, însă la Cluj-Napoca, proiectul, de peste jumătate de miliard de euro, se află în ultimele etape de avizare și autorizare.

„Proiectul de la Cluj îmbină funcţiuni de retail, entertainment, rezidenţial şi office, însă focusul este pe parc, soluții de relaxare şi cultură, fiind un proiect prietenos cu familiile. Zone verzi pe 5 hectare, integrând malul Someșului, sală de spectacole, centru cultural pentru arte performative, noi formate de entertainment, premiere flagship din zona home&deco sau fashion prezente prima dată în Cluj, cafenele şi restaurante concept, fresh market, grădină japoneză, locuri în care poți să stai cu cei mici și să petreci timp de calitate sunt o parte dintre noutăţile proiectului. Avem deja discuţii avansate cu retailerii”, au declarat reprezentanții companiei.

Compania Iulius s-a implicat și în numeroase proiecte sociale. Acestea au atins mai multe arii.

„De la cele iniţiate de mediul academic din oraşele în care suntem prezenţi, prin internshipuri, cursuri de management şi mentorat sau sprijin financiar pentru proiecte punctuale, până la acţiuni de promovare a antreprenoriatului, campanii de mediu, care încurajează responsabilitatea ecologică, împăduriri, campanii de reutilizare, reciclare şi utilizarea eficientă a resurselor, de încurajare a mobilităţii alternative, a sportului şi acţiuni cu scop umanitar”, au transmis pentru Capital reprezentanții companiei.