Infofinanciar > Info > PNL este împotriva supraimpozitării! Liberalii vor taxe mai mari doar pentru firmele de stat
Info

PNL este împotriva supraimpozitării! Liberalii vor taxe mai mari doar pentru firmele de stat

Rareș Bogdan; sursă foto: romaniapolitica.ro
Sursă foto: romaniapolitica.ro

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal a declarat pe 25 aprilie că partidul nu poate susține propunerea înaintată de PSD potrivit căreia salariile din mediul privat ar suferi o supraimpozitare.

Liberalii afirmă că acest lucru ar putea duce la migrarea firmelor care activează în România să își migreze sediile în afara mediului fiscal românesc.

Liberalii vor ca măsura PSD să se aplice bugetarilor

Prim-vicepreședintele PNL a declarat faptul că nu poate înțelege raportarea introducerii suprataxării raportată la salariul Președintelui. „Nu cred ca in SUA salariul președinților de la Microsoft sau de la General Motors, sau de la Apple sau de la CNN sunt in funcție de salariul lui Biden. Putem vorbi de o reglementare strict in zona publica, nu se pune problema impozitării in zona privata. Deci noi PNL nu suntem de acord decât cu o reglementare pe care ne-o dorim in zona publica, bugetară, de stat, unde sunt aberații mai ales la agențiile de reglementare”, a declarat Rareș Bogdan.

La aceste declarații, reprezentatul PNL a adăugat că această propunere trebuie să vizeze strict profitabilitatea și rezultatele. Astfel, acestea ar trebui să se aplice doar în mediul privat. „în privat e vorba de profitabilitate, rezultate. Trebuie sa ii încurajam pe cei care produc”.

Frica cea mai mare a liberalilor este mutarea companiilor românești în afara granițelor. „Când ultimul președinte socialist al Franței a venit cu impozitare cu supraimpozitare pe salariile mari din companii, din primele 1.000 de companii franțuzești 800 si-au mutat sediile fiscale in Luxemburg, Bruxelles”, a adăugat acesta.

„A fost o prima discuție, o discuție așezata, pe urma vor veni specialiștii cu datele. E anormal ca la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, ANRE, ANCOM, să existe venituri de 10-12.000 de euro pe luna, ca e anormal sa existe pensii cumulate cum are un fost membru al Ministerului Public, de 120.000 de lei pe luna, adică 25.000 de euro pe lună, că e anormal ca dl Dorneanu să aibă 3 pensii cumulate de 84.000 de lei pe luna si noi sa nu facem absolut nimic”, a mai declarat Rareș Bogdan, potrivit știripesurse.ro.

Cum vrea PSD să se introduce noua propunere

„Eu cred că abordarea corectă este zona de impozitare pe praguri, nu pe taxe suplimentare, nu dublă impozitare și aici va veni Ministerul de Finanțe și o să ne prezinte cum sunt veniturile, câte persoane depășesc salariul brut al președintelui. Interesul meu nu este salarizarea din mediul privat.

Interesul meu este că există niște excepții care trebuie reglementate, astfel încât să nu mai creăm această ură în societate.

Nu putem să facem cumul de trei pensii cu componentă specială. Există și astfel de situații nu sunt corecte față de societate. Zona de privat nu a fost discutată. A fost vorba de veniturile nu numai de la statul român, potrivit Antena 3.

În cazul în care ești pensionar de la statul român și faci un cumul de peste 25.000 tot de la statul român ești secretar de stat și ai și pensie”, a spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanțelor va avea o săptămâna la dispoziție să realizeze o analiză extinsă, inclusiv cu fondurile care ar ajunge la bugetul de stat dacă s-ar impune fiecare dintre variantele constituționale și de legalitate propuse.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.