Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu are o soluție de urgență: „Să îngheţe absolut toate angajările de la stat!”
Info

Marcel Ciolacu are o soluție de urgență: „Să îngheţe absolut toate angajările de la stat!”

evz.ro
FOTO: EVZ.RO

Liderul Partidului Social Semocrat, Marcel Ciolacu, este de părere că în actualul context se impune o măsură de urgență prin care angajările din sectorul public să fie suspendate, mai puțin cele din sistemul medical și posturile unice.

În acest sens, președintele Camerei Deputaților apreciază că fiecare minister sau agenție trebuie să întreprindă o analiză proprie pentru identificarea posturilor, iar acolo unde situația permite, în locul angajărilor să fie operate transferuri inter-ministeriale.

Declarațiile președintelui PSD, Marcel Ciolacu

„Sunt mai multe lucruri discutate. Forma finală nu a fost decisă. Eu consider că în acest moment este oportună o ordonanţă de urgenţă care să îngheţe absolut toate angajările de la stat. Fiecare ministru şi fiecare agenţie să îşi facă o analiză proprie şi în cazul în care au posturi descoperite să facă transferuri în interiorul instituţiilor. Aici nu vorbim de posturile unice. De exemplu, posturi unice – un şofer cu un microbuz al unei şcoli să nu mai poată fi angajat. Normal – posturile unice vor fi ocupate. Va fi excepţie pentru zona medicală, cum este şi normal, în rest nu vor fi excepţii şi nu este suficient să ai un simplu anunţ la ANFP că urmează să ţii examenele. Se face excepţie pentru examenele la care s-au dat deja anumite probe”, a declarat Marcel Ciolacu.

Referitor la diminuarea cheltuielilor bugetare cu 10%, Ciolacu a precizat că fondurile obținute în urma economiilor vor fi direcționate spre sectorul de investiții.

„Autorităţile locale au avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi aceasta este varianta cea mai bună. Cred că nimeni nu ia niciun ban, deci statul român nu va lua niciun ban înapoi din cei bugetaţi. Economiile care se fac, atât la autorităţile locale, cât şi la autorităţile centrale, automat sunt folosite în zona de investiţii”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

„Nu s-a vorbit despre nicio îngheţare de venituri”

În privința înghețării veniturilor angajaților, Marcel Ciolacu împărtășește aceeași opinie cu al său coleg Marius-Constantin Budăi: „nu s-a discutat despre îngheţarea veniturilor angajaţilor de la stat”.

În accepțiunea oficialului PSD, nu se pune problema de tăieri salariale sau de suspendarea angajărilor la stat, toate aceste chestiuni vor fi discutate în momentul în care aleșii vor veni cu o nouă lege a salarizării.

„Avem Legea 153, în cererea de plată nr. 4 trebuie să venim cu o nouă lege a salarizării şi în acel moment toate aceste lucruri vor fi discutate. Nu s-a vorbit de tăieri de salarii niciodată, nu s-a vorbit despre nicio îngheţare de venituri. Este o abordare corectă şi profesionistă”, a explicat Marcel Ciolacu, citat de stirileprotv.ro.