Info

PNL amenință! Dacă România nu va fi primită în Schengen, se vor lua măsuri împotriva firmelor olandeze și austriece din țara noastră

mediaflux.ro
sursa foto: mediaflux.ro

Dacă România nu va fi admisă în Schengen, delegatul PNL Pavel Popescu amenință, într-o postare pe Facebook, că va impune o legislație împotriva firmelor olandeze și austriece. De asemenea, politicianul de dreapta susține că cei care nu sunt de acord cu el au o „mentalitate antiromânească”.

Pavel Popescu a declarat ferm că „Refuz să iau în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment „potrivit”.

Critici dure la adresa Olandei și Austriei

El a făcut referire la cele două state care nu sunt de acord cu aderarea României la Spațiul Schengen, scriind chiar și un mesaj dur la adresa Olandei „Două țări se opun momentan: Olanda și Austria. Cu mențiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi și mai mult clubul celor două țări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc și cocaină columbiană.”, a mai scris liberalul pe Facebook.

Popescu a găsit și soluția la această situație „Dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfârșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”, a scris Pavel Popescu pe rețeaua de socializare.

Parlamentarul de dreapta a reamintit de momentul 2019, atunci când a întreprins o acțiune care a vizat China „Desigur, mulți pot ironiza această postare. Au mai făcut-o și în 2019, atunci când am anunțat în Reuters (și PNL nu era la putere) că voi bloca investițiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ținut de cuvânt.

De data aceasta va fi puțin diferit pentru că nu sunt singur. O bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture.”, a mai scris Pavel Popescu pe FaceBook.

Finalmente, liberalul a notat că „Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare «acasă, în centrală». Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am băgat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat”, mai scrie Popescu, potrivit G4Media.

În încheiere, omul politic a declarat că nu va accepta sfaturi diplomatice până pe 8 decembrie, ziua în care se va avea loc Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE, evenimentul care poate decide soarta aderării țării noastre.