Infofinanciar > Info > Plimbările cu cataramanul electric se reiau pe Lacul Surduc
Info Lumea la zi

Plimbările cu cataramanul electric se reiau pe Lacul Surduc

Plimbările cu cataramanul electric se reiau pe Lacul Surduc
Foto: turismtimis.ro

Una dintre principalele atracții din Județul Timiș se reia începând cu acest week-end. Este vorba despre plimbările cu catamaranul electric pe Lacul Surduc.

În fapt,  se deschide sezonul de ecoturism în Rezervaţia Naturală Lacul Surduc, turiştii care ajung aici putând să se bucure de o ambianţă naturală unică.

Cinci luni de ecoturism

Directorul executiv al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş, Delia Barbu, a declarat  că noul sezon de ecoturism din zona Lacului Surduc va rămâne deschis în perioada 30 aprilie – 25 septembrie 2022, iar natura va putea fi admirată de pe cel mai mare lac din vestul ţării şi cu ajutorul ambarcaţiunii pusă la dispoziţia turiştilor în mod gratuit.

Catamaranul de la Surduc a fost lansat în 2019, fiind achiziţionat cu fonduri europene în cadrul proiectului Eco Timiş și a costat circa 20.000 de euro. Ambarcaţiunea are o lungime de 7,5 metri, lăţimea de 2,5 metri şi este dotată cu un motor electric, nepoluant, deci nu afectează mediul înconjurător.

„Cei care vor dori să vină aici se vor putea bucura şi de traseul de cicloturism din jurul lacului, de drumeţii şi experienţe gastronomice specifice zonei. APDT Timiş va relua plimbările cu catamaranul cu motor electric Eco Timiş pe Lacul Surduc în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 – 16,00. Pentru grupurile mai mari de opt persoane se recomandă programări anterioare. Având o capacitate de opt locuri, catamaranul este complet nepoluant”, a spus Delia Barbu.

Recomandăm din toată inima

Turiştii vor putea să petreacă mai multe zile făcând plajă, drumeţii, plimbări cu bicicletele, vizite la obiectivele turistice din zonă. Sunt amenajate şi locuri de campare sau cazare la pensiuni şi căsuţe pe malul lacului, iar masa poate fi servită în format de picnic sau în locaţiile deschise în localităţile Zolt, Fârdea, Gladna Română şi Dumbrava.

Cele mai atractive obiective de vizitat în zonă sunt mănăstirea de călugăriţe de la Fârdea (cu Hramul Adormirii Maicii Domnului), biserica de lemn din Zolt, Muzeul „Traian Vuia”, Atelierul olarului din Dumbrava. Pe Lacul Surduc sunt disponibile şi hidrobiciclete pentru agrement, iar pasionaţii de pescuit au acces liber la fir întins, cu excepţia perioadei de prohibiţie.