Infofinanciar > Info > De astăzi intră la plată un nou ajutor financiar. Peste 200.000 de români beneficiază de el
Info

De astăzi intră la plată un nou ajutor financiar. Peste 200.000 de români beneficiază de el

Stimulente financiare pentru angajare în România (Sursă foto: ObservatorNews)
Sursa foto: Arhiva companiei

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat, de astăzi, plata unei noi forme de ajutor financiar – venitul minim de incluziune.

Venitul minim de incluziune este o nouă formă de ajutor financiar care înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. Venitul minim de incluziune a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Conform Ministerului Muncii începând de pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea pe card. Între 22 februarie și ultima zi a lunii se fac plățile prin mandat poștal.

„VMI reprezintă un program de asistență socială. Acesta a fost creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească mai ușor obstacolele financiare pe care le întâmpină. VMI încurajează accesul la educație, întrucât copiii din familiile beneficiare înscriși la școală vor beneficia automat și de bursa socială. Încurajează și încadrarea în muncă, deoarece persoanele apte de muncă intră automat în programele de mediere ale ANOFM. Iar cele fără nivel de instruire vor avea acces la programe de tip «A Doua Șansă» pentru a le crește șansele de angajare”, a explicat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

Suma alocată celor 209.856 de beneficiari în această lună este de 132.918.895 de lei, conform digi24.