Infofinanciar > Lumea la zi > Planuri mari pentru statele în curs de dezvoltare. Ce vrea să facă Banca Mondială
Lumea la zi

Planuri mari pentru statele în curs de dezvoltare. Ce vrea să facă Banca Mondială

Banca Mondiala Sursa foto The Economic Times
Sursa foto Arhiva companiei

Începând de săptămâna viitoare, Banca Mondială va publica mai multe date proprii, inclusiv cele referitoare la neplata datoriilor. Aceasta este  parte a unui efort de a atrage mai multe investiții din sectorul privat în țările în curs de dezvoltare, a declarat președintele Băncii Mondiale, Ajay Banga.

Banga a vorbit la Forumul de dezvoltare din China la începutul zilei de duminică. Acesta a declarat că Grupul Băncii Mondiale a mobilizat 41 de miliarde de dolari de capital privat pentru piețele emergente. De asemenea, a strâns alte 42 de miliarde de dolari de la sectorul privat pentru emisiuni de obligațiuni anul trecut. Se pare c aceste valori ar urma să fie eclipsate în acest an.

Dar a spus că este nevoie de mai multe progrese. Banca ia măsuri pe mai multe fronturi pentru a depăși barierele care împiedică investițiile sectorului privat în economiile în curs de dezvoltare.

Creșterea economică a încetinit în țările în curs de dezvoltare. Majorarea a scăzut de la 6% la abia 4% în două decenii, a declarat Banga. El a menționat  că fiecare punct procentual pierdut a tras 100 de milioane de oameni în sărăcie, în timp ce nivelurile de îndatorare au crescut, conform Reuters.com.