Infofinanciar > Lumea la zi > Plângerile pe care le-a primit o companie de turism. Șoferii spanioli au fost prea mult pentru o turistă în Spania!
Lumea la zi

Plângerile pe care le-a primit o companie de turism. Șoferii spanioli au fost prea mult pentru o turistă în Spania!

Plângerile pe care le-a primit o companie de turism. Șoferii spanioli au fost prea mult pentru o turistă în Spania!

Este foarte greu să obținem exact vacanța visurilor noastre. Mai ales atunci când visurile noastre presupun ca în Spania, majoritatea șoferilor să nu fie spanioli. Sau ca în meniurile restaurantelor, să nu existe mâncare picantă – deși sperăm că nu a fost nimeni vreodată obligat să comande curry dacă nu era asta dorța sa expresă.

Agenția Thomas Cook este una dintre cele mai prestigioase companii de turism, Thomas Cook Vacations. Aceasta pune la dispoziție atât cazări, cât și circuite turistice. Din păcate, nu dețin controlul asupra tuturor detaliilor: spre exemplu, nu pot face ca distanța dintre Anglia și Jamaica să fie mai mică decât cea dintre Jamaica și Statele Unite.

Mai jos, vom trece în revistă cele mai neobișnuite plângeri care li s-au adus și care fac dovada faptului că, indiferent de prestigiul pe care îl dobândești, va exista întotdeauna ceva care îți va știrbi perfecțiunea în ochii clienților.

Probleme la plajă

Majoritatea plângerilor au venit din rândul celor care au vizitat plajele. În primul rând, afirmă o doamnă revoltată, „nu ar trebui să permită plajă topless la soare pe plajă. A fost foarte deranjant pentru soțul meu, care voia doar să se relaxeze”, a explicat aceasta. Sperăm că soțul ei a găsit totuși capacitatea de a se relaxa, cu tot riscul de a dezvolta rău de mișcare dacă își ridica privirea din zona generală a prosopului său de plajă.

„Plaja era prea nisipoasă. A trebuit să curățăm totul când ne-am întors în cameră”, a spus altcineva. Soluția ar fi fost să întreprindă vacanța mai devreme pe acea plajă – spre exemplu, în urmă cu aproximativ un milion de an, când ar fi avut mai mari șanse să-și întindă rogojina pe piatră.

Nici călătoriile cu vaporul nu au fost mai reușit pentru cei care afirmă următoarele: „a trebuit să stăm la coadă afară pentru a prinde vaporul și nu exista aer condiționat”.

Alte probleme din apropierea apei includ țânțarii. „Am fost mușcat de un țânțar. Broșura nu menționa țânțarii”, a menționat un alt client nemulțumit.

Probleme cu spațiile de cazare

Nici cazările nu au fost întotdeauna pe placul celor care au apelat la serviciile operatorului de turism Thomas Cook Vacations. Un cuplu a primit, spre exemplu, gânduri necurate atunci când i s-a dat o cameră cu pat matrimonial: „Eu și logodnica mea am cerut paturi duble când am făcut rezervarea, dar în schimb am fost plasați într-o cameră cu un pat matrimonial. Acum vă considerăm responsabili și dorim să fim rambursați pentru faptul că am rămas însărcinată. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă ne-ați fi cazat în camera pe care am rezervat-o”.

„Nimeni nu ne-a spus că vor fi pești în apă. Copiii erau speriați”, a declarat o familie, care se pare că a ajuns într-o vacanță mai puțin family-friendly decât visa.

Din fericire, alte plângeri nu au schimbat atât de drastic viețile celor plecați în vacanță – cu toate că un feliator de ouă este un bun indispensabil. „Deși în broșură scria că există o bucătărie complet echipată, în sertare nu era niciun fel de feliator de ouă”.

Cea mai mare sursă a nefericirii: spaniolii

Se pare că nu există țară pentru bătrâni și nici pentru spanioli, pe care turiștii i-ar expulza cu mare plăcere dintre granițele propriei țări. „Am fost în vacanță în Spania și am avut o problemă cu șoferii de taxi, deoarece toți erau spanioli”.

Cel mai rău lucru pare însă a fi cultura spaniolă: „Este leneș din partea comercianților locali din Puerto Vallartato să închidă după-amiaza. De multe ori am avut nevoie să cumpăr lucruri în timpul „siesta” – acest lucru ar trebui să fie interzis”. Așadar, cetățenii spanioli sunt responsabili pentru cea mai mare parte a nemulțumirilor pe turiștii le experimentează. Și este, într-adevăr, o impolitețe din partea lor să nu-și schimbe spontan reperele culturale pentru a-i acomoda pe cei care vin pentru un sejur.

Postarea de pe Facebook a unei pagini de turism aduce chiar mai multe astfel de plângeri la lumină. Morala pe care o extragem din cele de mai sus este că totul ar trebui să fie bine, atâta vreme cât nu există nisip sau cetățeni spanioli prin preajmă.