Infofinanciar > Lumea la zi > Nu există un „plan B”. Ce se întâmplă după ce fondurile de ajutorare pentru palestinieni se termină
Lumea la zi

Nu există un „plan B”. Ce se întâmplă după ce fondurile de ajutorare pentru palestinieni se termină

Bani Palestina sursă foto: Middle East Monitor
Sursă foto: Middle East Monitor

,,Agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni nu are un ,,plan B” după luna martie în cazul în care țările donatoare care au suspendat finanțarea în urma acuzațiilor israeliene mențin suspendarea”, a declarat șefa biroului din Liban joi, 22 februarie.

Israel a acuzat 12 din cei 13.000 de angajați ai UNRWA din Fâșia Gaza că au participat la asaltul condus de Hamas asupra Israelului anul trecut.

Aceste acuzații au venit după ani de apeluri israeliene pentru desființarea agenției. În timp ce locuitorii din Gaza se confruntă cu foametea generalizată. Și doar cu un strop de ajutor în teritoriul bombardat.

16 țări au suspendat finanțarea în așteptarea unei anchete efectuate de biroul de supraveghere al ONU. Șefa biroului din Liban, Dorothee Klaus, a declarat că ancheta va fi gata în câteva săptămâni.

Deja este posibil să nu se mai poată finanța distribuția trimestrială de numerar către 65% dintre refugiații palestinieni din Liban.

,,Sperăm la cât mai mulți donatori să indice agenției că reevaluează blocarea finanțării și că finanțarea va fi restabilită. Sperăm că nu vom avea o problemă de lichidități și că serviciile vor continua fără întreruperi”, a spus ea, conform reuters.ro.