Infofinanciar > Lumea la zi > Pietonii riscă amenzi de până la 1.700 de lei! La ce trebuie să fiți atenți
Lumea la zi

Pietonii riscă amenzi de până la 1.700 de lei! La ce trebuie să fiți atenți

pietonii
sursa foto: arhiva companiei

Siguranța rutieră în Germania este asigurată printr-o serie de reglementări stricte. Șoferii care încalcă aceste reguli pot fi sancționați cu amenzi mari sau chiar cu suspendarea permisului de conducere. Cu toate acestea, și pietonii pot primi amenzi considerabile pentru anumite încălcări.

Depășirea limitei de viteză este una dintre cele mai comune încălcări rutiere în Germania. Totuși, infracțiunea penalizată cel mai aspru este condusul sub influența alcoolului, cu amenzi de până la 3.000 de euro și riscul de închisoare de până la 5 ani.

Chiar și pietonii sunt considerați utilizatori ai drumului și trebuie să respecte regulile de circulație. Deși sancțiunile pentru pietoni sunt de obicei mai mici, există cazuri când acestea pot fi mai severe. De exemplu, traversarea pe culoarea roșie a semaforului sau mersul pe șosea în loc de trotuar pot duce la amenzi de până la 10 euro. În situații extreme, amenda pentru pietoni poate ajunge la 350 de euro (cca. 1.700 de lei), în funcție de gravitatea abaterii, potrivit ziarulromânesc.