Infofinanciar > Lumea la zi > Interesele de război ale Ucrainei par a fi sabotate. Germania a luat o decizie care nu va fi pe placul lui Zelenski
Lumea la zi

Interesele de război ale Ucrainei par a fi sabotate. Germania a luat o decizie care nu va fi pe placul lui Zelenski

Germania, o putere la zi; foto: fiverr.com
Sursa foto: arhiva companiei

Germania a oferit asigurări cu privire la bărbații ucraineni care ajung în această țară. Mai exact, acestora li se va oferi în continuare statului de refugiat.

Decizia vine chiar dacă Ucraina a luat hotărârea de a suspenda temporar serviciile consulare pentru bărbații care au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani și care sunt în străinătate.

Germania pune bețe în roate Ucrainei

Germania a adoptat această hotărâre într-un moment în care Ucraina încearcă să îi aducă în țară pe cetățenii din străinătate acasă. Zelenski vrea ca aceștia să meargă pe front. Decizia vine după ce armata din Kiev a rămas fără oameni care să mai lupte.

De cealaltă parte, Polonia este un aliat. Oficialii au declarat că doresc să ajute Ucraina să își „recupereze” bărbații care au vârsta potrivită pentru armată. Acest informații au fost transmise miercuri, 24 aprilie, de către ministrul Apărării, Władysław Kosinyak-Kamyș.

Sprijin pentru bărbații ucraineni

Conform unor informații pe care le-a transmis Ministerul de Interne german, bărbaților ucraineni nu li se va lua statutul de refugiați în Germania. Negarea serviciilor consulare nu va avea efecte negative asupra statutului bărbaților ucraineni, care se refugiază în Germania. Informațiile au fost oferite de către reprezentantul oficial al Ministerului de Interne german, Maximilian Kall.

Reprezentanții Ministerului german de Interne au informat că statutul refugiaților din Germania nu va fi afectat de decizia Ministerului Afacerilor de Externe din Ucraina. Este vorba, mai exact, de suspendarea temporară a furnizării de servicii consulare pentru bărbații ucraineni care au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani și care se află în străinătate.

„Sunt încrezător că acest lucru nu va afecta statutul refugiaților din Ucraina, care au nevoie de protecție, indiferent dacă este vorba despre femei, care sunt marea majoritate a acestor refugiați, sau bărbați”, a evidențiat Maximilian Kall, purtătorul de cuvânt al Ministerului German de Interne.

Protecție pentru refugiații ucraineni

Kall a menționat în cadrul unei conferințe de presă guvernamentale de la Berlin că refugiații ucraineni din toate statele membre ale Uniunii Europene beneficiază de o protecție temporară. Asta deoarece au fost nevoiți să-și părăsească țara natală pentru a scăpa de agresiunea rusă.

Nici Kall, nici purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german nu au dorit să ofere comentarii cu privire la decizia Kievului de a suspenda serviciile consulare pentru bărbații ucraineni de vârstă militară aflați în Germania.„Aceasta este o decizie suverană a Ucrainei. Pe care nu o pot comenta în numele Ministerului german de Externe”, a declarat Christian Wagner, reprezentant al agenției.

Decizia oficialilor de la Kiev

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei au luat decizia de a întrerupe temporar acceptarea de noi cereri de servicii consulare pentru bărbații originari din Ucraina care au vârste cuprinse între 18 și 60 de ani care se află temporar în străinătate.

Acest lucru a fost cauzat de o nouă lege cu privire la serviciul militar și mobilizare. Noua lege va intra în vigoare pe data de 18 mai în acest an.

Ce spune ministrul ucrainean de Externe

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe a transmis că protejarea drepturilor și intereselor ucrainenilor din străinătate este o prioritate. Dar, în același timp, și protejarea Ucrainei este o prioritate.

„Protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor ucraineni din străinătate a fost și rămâne întotdeauna o prioritate pentru MAE. În același timp, în circumstanțele agresiunii pe scară largă a Rusiei, principala prioritate este protejarea Patriei noastre de distrugere. Cum arată acum: un bărbat în vârstă de recrutare a plecat în străinătate, și-a arătat statului că nu-i pasă de supraviețuirea ei, apoi vine și vrea să primească servicii din acest stat. Nu funcționează așa. Țara noastră este în război.De altfel, obligativitatea actualizării actelor cu centrele de recrutare exista încă dinainte de adoptarea noii legi a mobilizării. Dacă cineva crede că în timp ce cineva luptă departe în prima linie și își riscă viața pentru acest stat, altcineva rămâne în străinătate, dar primește servicii din acest stat, atunci nu așa funcționează.

Statul în străinătate nu scutește un cetățean de îndatoririle sale față de Patrie. De aceea, am ordonat măsuri pentru restabilirea atitudinilor corecte față de bărbații de vârstă militară în Ucraina și în străinătate. Acest lucru va fi corect.

În curând, Ministerul Afacerilor Externe va oferi clarificări suplimentare cu privire la procedura de obținere a serviciilor consulare în cadrul legal pentru bărbații în vârstă de recrutare în misiunile diplomatice străine, pe măsură ce ne apropiem de intrarea în vigoare a legii ‘Cu privire la modificarea anumitor acte legislative ale Ucrainei’ privind Anumite Probleme ale Serviciului Militar, Mobilizării și Înregistrării Militare”, precum și după intrarea în vigoare”, sunt declarațiile lui Dmytro Kuleba, conform stiripesurse.ro