Infofinanciar > Info > Piața muncii s-a schimbat semnificativ în ultimii ani
Info

Piața muncii s-a schimbat semnificativ în ultimii ani

angajați concediere (sursă foto: adevarul)
Foto: Facebook.com

Piața muncii s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Așteptările celor care își caută un loc de muncă fiind complet diferite acum față de acum câțiva ani.

Românii au pretenții tot mai mari legate de salarii, dar și flexibilitatea în program au devenit criterii extrem de importante.

Totuși, salariul rămâne cel mai important criteriu în alegerea unui loc de muncă.

Studiile de specialitate relevă faptul că relația cu superiorul ierarhic direct a coborât sub locul cinci în clasamentul motivelor invocate de angajați pentru părăsirea unui anumit loc de muncă.

Alte criterii, cum ar fi condițiile de desfășurare a activității sau posibilitatea de lucru de la distanță, ocupă acum poziții fruntașe. Liderul unei companii de consultanță în domeniul resurselor umane, Oana Botolan, spune că, mulți români se uită acum și la alte tipuri de beneficii.

Pe scurt, angajatul vrea ceea ce nu are, adică, dacă nu are un salariu mare, dorește un salariu mai mare. Dorește timp liber mai mult, nu mai vrea nimeni să mai lucreze nicio oră suplimentară. 40 de ore pe săptămână punct. Totuși, tensiunile dintre angajați și angajatori sunt la cel mai înalt nivel 33 de ani încoace. Și în viitorul apropiat, nu se va schimba ceva în această privință în relațiile dintre angajați și angajatori.

Ba chiar este posibil ca acestea să se deterioreze și mai mult.