Infofinanciar > Info > Creștere de 10% pe piața asigurărilor. S-au obținut subscrieri de 18,2 miliarde de lei pentru 2023
Info

Creștere de 10% pe piața asigurărilor. S-au obținut subscrieri de 18,2 miliarde de lei pentru 2023

Creștere de 10% pe piața asigurărilor. S-au obținut subscrieri de 18,2 miliarde de lei pentru 2023
Sursa arhiva companiei

Piața asigurărilor a înregistrat o creștere cu 10% în ceea ce privește volumul primelor brute subscrise. Acest lucru înseamnă 18,2 miliarde de lei.

Motivul acestei majorări se datorează creșterii cu aproximativ 50% pentru clasa C3. Aceste lucru înseamnă asigurări de viață și anuități care sunt legate de fonduri de investiții.

Totodată, subscrierile pentru clasa C1 au înregistrat scăderea volumului de prime brute subscrise. Acest lucru înseamnă asigurări de viață, anuități si asigurări de viață suplimentare.

Autoritatea de supraveghere financiară a declarat că „O vulnerabilitate a pieţei de asigurări din România rămâne gradul ridicat de concentrare atât din perspectiva expunerii faţă de principalele clase de asigurare, cât şi din punctul de vedere al dimensiunii semnificative a cotelor de piaţă deţinute de un număr relativ mic de societăţi de asigurare”, conform MediaFax.