Infofinanciar > Info > Crește valoarea tichetelor de masă! Care sunt românii care primesc mai multe bonuri
Info

Crește valoarea tichetelor de masă! Care sunt românii care primesc mai multe bonuri

tichete de masă (Sursă foto: alephnews.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

O anumită categorie de bugetari va beneficia de mai multe tichete de masă din partea statului. Valoarea acestora se va majora considerabil.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au implementat mai multe modificări în legislația tichetelor de masă pentru acest an. Aici este inclusă și o majorare a valorii maxime care se poate oferi angajaților. Din data de 1 ianuarie a acestui an a fost crescut plafonul valorii tichetelor de masă. Acesta a ajuns de la 35 de lei pe zi, cât era anterior, la 40 de lei pe zi.

În Ordonanța de Urgență pe care reprezentanții Ministerului Finanțelor au elaborat-o se modifică legea 296/2023.

Printre modificări se numără și evitarea restructurării unor instituții care fac parte din sfera administrațiilor locale. De asemenea, se mai menționează și faptul că bugetarii vor putea să primească tichete de masă sau indemnizații de hrană mai consistente.

„Cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizația de hrană/tichete de masă/norma de hrană, indiferent de denumirea acestora, stabilite conform reglementărilor legale sau conform contractelor colective de muncă, nu pot depăși anual contravaloarea a două salarii minim brute pe țară/an/persoană valabile la data de 1 ianuarie 2019, actualizată cu indicele prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică. Actualizarea acestor drepturi se face începând cu luna ianuarie 2025”, este menționat lege, conform fanatik.ro