Infofinanciar > Vocile afacerilor > Philip Morris International investește 30 de milioane de dolari în Ucraina. Noi locuri de muncă
Vocile afacerilor

Philip Morris International investește 30 de milioane de dolari în Ucraina. Noi locuri de muncă

company-info-pmi.v1

Philip Morris Ucraina (PMU) a anunțat că Philip Morris International (PMI) investește peste 30 de milioane de dolari pentru a înființa o nouă unitate de producție în regiunea Liov, în vestul Ucrainei.

Această investiție va permite companiei să satisfacă pe deplin cererea internă, să genereze sute de noi locuri de muncă și să sprijine creșterea economică actuală și viitoare a Ucrainei.

Lucrările pornesc cât de curând

Lucrările pregătitoare pentru noua fabrică vor începe în iulie 2023, iar noi vrem să începem producția în Q1 2024. La noua fabrică vor fi angajate peste 250 de persoane, în principal, în domeniul producției. Locurile de muncă vor fi oferite mai întâi angajaților PMU de la fabrica din Harkov.

Massimo Andolina, președintele regiunii europene a Philip Morris International, a declarat: „Suntem mândri să anunțăm această nouă investiție în Ucraina. Noua noastră fabrică va asigura o aprovizionare fiabilă cu produse pentru Ucraina și oportunități de angajare pentru oamenii din Ucraina. Dar aceasta este mai mult decât o simplă investiție în infrastructura și capacitățile companiei noastre; aceasta este o demonstrație a angajamentului nostru față de Ucraina și față de poporul său. Această investiție este un semnal puternic pentru alți investitori internaționali – un semnal de încredere în economia Ucrainei, de încredere în poporul ucrainean și de încredere în viitorul Ucrainei”.

Sprijin pentru Ucraina

De asemenea, Maksym Barabash, directorul general al Philip Morris Ucraina, a declarat: “Prin deschiderea acestei noi fabrici, demonstrăm încă o dată sprijinul nostru pentru Ucraina. Această investiție arată angajamentul nostru ca partener economic pe termen lung. Noua producție în locația propusă de UkraineInvest va crea locuri de muncă, va satisface cererea pieței ucrainene cu produse de înaltă calitate și va sprijini economia într-o perioadă dificilă pentru țară. Nu așteptăm sfârșitul războiului; noi investim acum”.

Marea provocare

Construirea unui viitor fără fum este cea mai mare provocare din istoria companiei. Viziunea PMI este de a înlocui fiecare țigară cu produse fără fum care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

„De 30 de ani privim spre viitor. O călătorie pe care o parcurgem cu încredere și cu sentimentul că putem construi o Românie fără fum. Suntem prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație, iar viziunea noastră rămâne neschimbată. Ne transformăm din temelii dintr-o companie lider global în industria tutunului într-o companie care dezvoltă produse fără fum, fundamentate științific, cum este IQOS. În această transformare, România joacă un rol esențial, iar acest lucru se reflectă în investiția de peste 1 miliard de dolari la nivel local, din care 600 de milioane de dolari au transformat fabrica PMI din Otopeni într-una dintre cele mai moderne unități de producție din lume.” – Mircea Scăunașu, director general, Philip Morris România.

Grija pentru mâine

România joacă un rol important în viziunea companiei pentru un viitor fără fum, iar fabrica din Otopeni este în centrul strategiei Philip Morris International, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru produsele noastre fără fum. Viziunea Philip Morris România este ca fabrica din Otopeni să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

  • Niciun deșeu generat de activitățile de producție din fabrica din Otopeni nu ajunge la groapa de gunoi;
  • 70% din deșeuri sunt reciclate extern, iar 30% sunt utilizate pentru producția de energie;
  • Ponderea energiilor regenerabile în procesul de fabricație a crescut la 35% în 2022;
  • În 2020, fabrica a primit certificarea Alliance for Water Stewardship, cel mai înalt standard de utilizare sustenabilă a apei;
  • Fabrica din Otopeni are două stații de tratare a apelor uzate.