Infofinanciar > Lumea la zi > Pfizer și Flagship Pioneering investesc 100 de milioane de dolari în descoperirea de medicamente
Lumea la zi

Pfizer și Flagship Pioneering investesc 100 de milioane de dolari în descoperirea de medicamente

pfizer Sursă foto HPCwire
Sursă foto: HPCwire

Producătorul american de medicamente Pfizer și firma de risc Flagship Pioneering au declarat marți că vor investi împreună 100 de milioane de dolari pentru a dezvolta până la 10 noi medicamente potențiale pentru domenii precum medicina internă, oncologia, bolile infecțioase și imunologia. Flagship, care a incubat companii biotehnologice, cea mai cunoscută fiind Moderna Inc, și Pfizer vor investi fiecare câte 50 de milioane de dolari. Inițiativa de descoperire a medicamentelor a Flagship, Pioneering Medicines, va conduce procesul de explorare.

Paul Biondi, președinte al unității Pioneering a Flagship și fost director executiv de top al Bristol Myers Squibb, a declarat că parteneriatul va profita de abilitățile Flagship de a dezvolta tehnologii noi pentru domenii de boli mai mari. Pfizer „are capacitatea de a trage cu adevărat lucrurile dintr-o fază clinico-medicală într-o perspectivă comercială. Suntem încântați să ne alăturăm acestor lucruri”, a declarat Biondi într-un interviu, potrivit Reuters.