Infofinanciar > Info > Peste 13.000 de job-uri sunt disponibile pentru cei dornici de muncă! În ce poziții vor să angajeze urgent companiile din România
Info

Peste 13.000 de job-uri sunt disponibile pentru cei dornici de muncă! În ce poziții vor să angajeze urgent companiile din România

Planuri
Sursă foto: europa.jobs

Datele cumparatorului de salarii realizat de eJobs, Salario, arată că firmele din România își doresc să angajeze, în această perioadă, cel mai mult IT-iști, specialiști în marketing digital, experți axați pe vânzări, angajați în sectorul turistic, în transporturi sau în logistică.

Potrivit șefei de vânzări de la eJobs România, Roxana Drăghici, începând cu anul 2023, pe platforma de recrutare au fost postate peste 13.000 de anunțuri de angajare pentru candidații din aceste sectoare de activitate.

„Potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, între care Boston Consulting Group și eJobs România, acestea se numără printre cele mai căutate profiluri de angajatori. Regăsim aceleași categorii și la nivelul țării noastre”, a anunțat Drăghici.

Cercetarea celor de la The Network a fost efectuată în perioada august – octombrie 2022 pe un eșantion de 90.000 de respondenți din 160 de țări, printre care s-a aflat și România, scrie Libertatea.

Câți bani vor primi acești angajați

Datele Salario arată că cei care vor fi angajați în aceste poziții vor fi remunerați astfel:

  1. a) IT-iștii – în medie 6.000 de lei net pe lună
  2. b) specialiștii în marketing digital – în medie 3.500 de lei net pe lună
  3. c) specialiștii în vânzări – în medie 3.100 de lei net pe lună
  4. d) angajații din industria ospitalității – 3.200 de lei net pe lună
  5. e) angajații din transporturi – 3.500 de lei net în medie pe lună
  6. f) angajații din logistică – în medie 3.300 de lei net pe lună.

Ce job-uri vor fi cel mai bine plătite în 2023

Reprezentanții platformelor eJobs și BestJobs au anunțat la sfârșitul anului 2022, că locurile de muncă din domeniul IT vor rămâne și în 2023 cele mai bine plătite job-uri România, cu un salariu mediu net de 6.000 de lei lunar.

„Joburile din IT sunt cel mai bine plătite și vor rămâne în top și anul viitor. Cel mai bine plătite sunt pozițiile de senior care cer atât cunoștințe tehnice dar și abilități de coordonare și management. Câteva dintre aceste poziții sunt Data Engineer, pentru care un candidat poate câștiga 2.900 euro net lunar, Dezvoltator software, cu un salariu de 2.500 euro, Inginer DevOps sau Inginer ERP, ambele remunerate cu 2.700 euro și Business Analyst, care poate accesa un salariu mediu de 2.000 euro”, a precizat Ana Vișian, marketing manager BestJobs România, scriu cei de la Economedia.

Compilarea locurilor de muncă

De asemenea, reprezentantul filialei BestJobs din țara noastră a mai susținut că în 2023 nu vor avea loc schimbări în topul domeniilor de interes pentru candidați. Însă, în opinia acesteia, se va putea observa o tendință a candidaților de a opta pentru o carieră multidisciplinară (compilarea mai multor domenii de activitate într-unul singur).

„Ritmul cu care apar poziții noi a crescut, iar acest lucru s-a datorat în principal evoluției tehnologice. Mai exact, automatizarea, folosirea inteligenței artificiale în tot mai multe domenii, nevoia de proceduri privind securitatea online au creat noi roluri cheie în companii, care necesită un profil flexibil al candidatului, care să dețină cunoștințe și experiență în domenii și sectoare diferite. Această direcție facilitează și reconversia profesională, deoarece angajații care vor să schimbe domeniul de activitate au tot mai multe oportunități care implică să-și folosească abilitățile și cunoștințele profesionale deja dobândite într-un alt domeniu.  Totodată, alinierea României la normele și cerințele Uniunii Europene, privind energia regenerabilă spre exemplu, determină o creștere a cererii de specialiști. În acest sens, vedem că a crescut cererea de ingineri electricieni și tehnicieni specializați pe energie regenerabilă/ panouri fotovoltaice”, a mai spus Ana Vișan.