Infofinanciar > Info > Pericol pentru turiștii de pe Litoral! Se prăbușește faleza
Info

Pericol pentru turiștii de pe Litoral! Se prăbușește faleza

Pericol pentru turiștii de pe Litoral! Se prăbușește faleza
Credit imagine: ct100.ro

Real pericol în zona de Nord a stațiunii Costinești. Furtunile din Marea Neagră, dar şi infiltraţiile au distrus fără milă o porţiune de plajă, iar zeci de metri de faleză s-au prăbușit. Autoritățile au interzis statul la soare și scăldatul în acea zonă.  

Zona afectată, care a fost închisă de autorități, se întinde din dreptul străzii Azurului și până în dreptul unui restaurant. Acolo există un cartier plin de pensiuni care vara găzduiesc turiști. În acest moment acolo plaja a dispărut din cauza eroziunilor, iar valurile desprind bolovani grei din faleză, punând siguranța locuințelor din zonă în pericol.

Pilonii montați pentru a împiedica eroziunea au început să se prăbușească în mare.

„Este un real pericol pentru turiștii care vin în Costinești, nu numai pentru turiști, dar și pentru localnici, cei de la Apele Române au blocat zona, dar totuși turiștii fac plajă în zonă, din păcate. Așteptăm, noi nu putem să facem nicio cheltuială.” declară Dumitru Jeanu, primar Costinești.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au declarat că stațiunea va beneficia de protecție costieră pe 2 km și jumătate în cadrul proiectului de extindere a plajelor care nu are nici o continuitate.
Însă, nicio firmă nu s-a calificat la licitație. Drep urmare, în acest sezon estival, lucrurile vor continua la fel și plaja va fi închisă.
Administrația Bazinală „monitorizează zona și a îngrădit-o pentru siguranța localnicilor și turiștilor.”

„Marea lucrează, în fiecare an, la fiecare furtună, de fiecare dată zona se prăbușește tot mai mult. Soluția ar veni de la cei de la Apele Române, noi nu putem decât să așteptăm” susține un consilier local

Proprietarii pensiunilor își fac griji pentru afacerile lor

Un localnic care are pensiune exact în fața digului declară că: „E o mare problemă, mai ales că eu sunt primul aici. Nu știm, se duce și hotelul, nu se duce, am făcut sesizări la toate forurile din țara asta, să așteptăm când se face plaja, așteptăm. Este un pericol și pentru turiștii care fac plajă, și pentru noi, cei de pe faleză.” conform ȘtirileProTv.