Info

Pensiile vin de astăzi! Anunț de ultimă oră de la Poșta Română

Posta Romana realitatea.net
FOTO:realitatea.net

Compania Națională Poșta Română (CNPR) va începe cu o zi mai devreme distribuirea pensiilor către seniorii României. Într-un comunicat emis de CNPR, veniturile lunare ale pensionarilor vor fi livrate începând cu 05.01.

Ca urmare a începutului de an bugetar, în fiecare în prima lună din an, Poșta Română primește cu o întârziere de câteva zile suma aferentă pensiilor din sistemul public ( pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război). Prin urmare, în luna ianuarie, spre deosebire de restul anului, factorii poștali încep livrarea pensiilor cu un decalaj de câteva zile, precizează Compania națională Poșta Română (CNPR).

Declarația Directorului General al Poștei Române

„Mă bucur să pot anunța că Poșta Română s-a mobilizat exemplar și a pus toate resursele necesare pentru ca mâine dimineață, la prima oră, poștașii noștri să fie pe teren și să distribuie pensiile cât mai repede. Asta fiindcă ne dorim ca pensionarii să nu resimtă această situație specială a unor întârzieri, cauzată de procedurile specifice începutului de an bugetar”, este declarația dată de Directorul General al CNPR, Valentin Ștefan.

CNPR deservește aproximativ 19 milioane de români, cu ajutorul a 5500 de oficii poștale și este liderul de piață în sectorul serviciilor poștale. În momentul de față, compania este în proprietatea statului român. Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării deține 93,52% din pachetul de acțiuni și Fondul Proprietatea cu 6,48%.

Directorul General al Poștei Române a ținut să precizeze următoarele: „Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni” precizează Valentin Ștefan.

Pensionarii își vor primi drepturile bănești la timp

„Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie”, potrvit posta-romana.ro.

Reprezentantul Poștei Române a punctat faptul că CNPR a depus toate eforturile necesare pentru ca pensionarii să-și primească în timp util drepturile bănești.

”Menționăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii și subliniem că, anul trecut, Poșta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt și a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat inițial, distribuirea drepturilor bănești ”, a completat Directorul General al Poștei Române.