Infofinanciar > Info > Pensii majorate cu până la 1.500 de lei la recalculare! Câți ani au muncit beneficiarii
Info

Pensii majorate cu până la 1.500 de lei la recalculare! Câți ani au muncit beneficiarii

noua lege a pensiilor (sursă foto: manager.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Odată cu această recalculare a pensiilor care se va aplica începând cu luna septembrie a acestui an, unii seniori vor avea parte de o majorare substanțiale. Aceștia au posibilitatea de a beneficia de suma de 1.500 odată cu majorare.

Cu toate acestea, câți ani trebuie să fi petrecut acești seniori în câmpul muncii pentru a primi la bătrânețe acești bani?

Cine primește majorarea?

Principalii beneficiari care vor primi aceste majorări considerabile din partea statului sunt românii care au muncit pentru salarii mici. De asemenea, tot ei sunt și cei care primesc, în prezent, un venit care se încadrează între 1.500 de lei și 2.500 de lei.

Totodată, creșteri semnificative se vor mai aplica și în cazul celor care au avut un stagiu contributiv pentru o perioadă îndelungată. Mai exact, este vorba despre un stagiu de 36 de ani.

Creșteri cu 1.500 de lei

Potrivit noii legi a pensiilor, această recalculare a pensiilor se va realiza pe baza unui sistem care va lua în considerare punctele de contributivitate. Dar și punctele de stabilitate și punctele perioadelor asimilate și necontributive.

Spre exemplu, în cazul unui pensionar care și-a petrecut 36 de ani și 7 luni în câmpul muncii, se vor lua în calcul punctele de stabilitate (5X0,5 + 5 X 0,75 + 1 = 7,25 de puncte). De asemenea, se vor lua în considerare și punctele de contributivitate. În acest fel se va ajunge la un total de 44,75 de puncte. Acest lucru generează o majorare semnificativă a venitului. De exemplu de la 2.190 de lei la 3.624 de lei.

Majorări substanțiale ale pensiei

Sunt și exemple concrete de pensionari care vor beneficia de creșteri semnificative ale veniturilor potrivit noii legi. Acesta este exemplul unui pensionar cu un venit de 2.300 de lei. Acesta ar putea ajunge la 3.900 de lei net după recalculare. Asta în timp ce un alt pensionar cu un venit de 2.311 lei net ar putea ajunge la 4.039 lei net.

Aceste majorări considerabile sunt generate de numărul mare de ani pe care românii l-au petrecut în câmpul muncii. Spre exemplu, în cazul unei vârstnice care a munci pentru 48 de ani. Venitul brut al acesteia va ajunge la suma de 4.300 de lei. Este vorba despre o majorare de 1.500 de lei, conform romaniatv.net