Info

Patrupezii Corgi ai reginei Elisabeta a II-a au participat și ei la funeralii! Muick și Sandy vor fi adoptați de ducele și ducesa de York, Andrew și Sarah

realitatea.net
FOTO: realitatea.net

Câinii reginei Elisabeta a II-a, pe numele lor Muick și Sandi, au ajuns la Castelul Windsor, locul unde va fi înmormântată regina, înainte cortegiului funerar și au așteptat preț de câteva minute bune până ce sicriul monarhului britanic a fost transportat de militari în capelă.

Elisabeta a II-a a dezvoltat o adevărată pasiune pentru rasa de câini ”Corgi” care între timp a devenit emblema Casei Regale britanice. Încă de la vârsta de șapte ani, pe când era prințesă, regina a fost atrasă de energia și spirtul rasei de câini Pembroke Welsh Corgi.

În 1944 când regina avea 18 ani a primit în dar un câine din rasa amintită mai devreme, pe care l-a botezat Susan și care a luat parte la evenimentele importante din viața reginei. Patrupedul a însoțit-o la încoronare la nuntă și chiar și în luna de miere alături de Prințul Filip. ”Partenerul” lui Susan a fost Rozavel Lucky Strike moment în care, odată cu prima fătare” a apărut și ”dinastia canină” a familiei regale. Majoritatea cățelușilor, peste 30 la număr , pe care i-a avut regina sunt ”decendenți” ai lui Susan.

Protocolul Casei Regale britanice se aplică si micilor patrupezi Corgi

Potrivit celor de la Vanity Fair, obsesia reginei pentru rasă Corgi a mers până într-acolo încât, alături de Prințesa Margaret, au creat propria rasă de câini prin încrucișarea unui teckel cu un corgi, pe care au botezat-o ”dorgi”.

Brian Hoey autoarea cărții Royal Pets by Appointment a dezvălui grija cu car erau tratate patrupedele. Câinii aveau propriile tabieite, serveau masa în fiecare zi la ora 17 și erau servite cu specialități culinare preparate de bucătar. Meniul consta în friptură de file și piept de pui, ocazional chiar Regina Elisabeta a II-a era cea care le hrănea.

După 14 generații de descendenți ai lui Susan,regina a împlinit vârsta de 90 de ani moment în care a decis să nu mai crească câini.Ultimul corgi pe care l-a avut regina, Willow a murit în 2015.  Membrii Casei Regale afirmă faptul că patrupedele au ajutat-o pe regină să treacă mai ușor peste tragediile pe care i le-a rezervat viața. Potrivit celor de Express, Elisabeta a II-a făcea față greutăților cu ajutorul câinilor pe care îi hrănea pe sub masă, aceasta nu ezita să îi plimbe de una singură ori de câte ori avea ocazia.

Cand a murit Prințul Filip în aprilie 2021, Elisabeta a II-a a trecut mai ușor peste decepția suferită cu ajutorul companionilor ei credincioși și chiar i s-au dat doi noi cățeluși pentru a o ajută să jelească. Potrivit celor de la nypost. com Alteța a declarat faptul că „Corgis-ul meu face parte din familie”. La scurt timp după ce a fost îmnormântat prințul Filip, unul din cei doi căței, Fergus în vârstă de cinci luni a decedat și el. În urma decesului Reginei la vârsta de 96 de ani, patru câini au rămas fără stăpân doi corgi, un dorgi pe nume Candy și un cocker spaniel pe nume Lissy. Cei doi corgy, Muick și Sandy vor fi adoptați de ducele și ducesa de York Andrew și Sarah.