Infofinanciar > Info > Paștele în deplasare. Ce destinații au preferat românii anul acesta
Info

Paștele în deplasare. Ce destinații au preferat românii anul acesta

Vale Prahovei
Credit Imagine: Stiridinlume.ro

Sărbătorile Pascale de anul aceste i-a găsit pe români dornici de a pleca în vacanță. Potrivit unui comunicat al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova a reieșit faptul că 70% dintre stațiunile turistice au fost ocupate.

Românii de pretutindeni au profitat anul acesta de ridicarea restricțiilor făcându-și bagajele pentru a profita de un moment de relaxare cu ocazia Paștelui.

În același comunicat scria faptul că anumite unități din zona Valea Prahovei au fost ocupate în proporție de 90 până la 100%. Chiar și pensiunile cu mai puțini clienți în această perioadă s-au bucurat de închirierea a 50 până la 60% din capacitatea locațiilor.

Paștele pe pârtie

În ciuda faptului că aceste Sărbători Pascale au venit cu un val de căldură, la Sinaia s-a putut și schia. Șase pârtii din zonă au fost deschise și amenajate special pentru clienții care și-au dorit un Paște pe schiuri. Aceste șase pârtii reprezintă un procent de 30% din totalul locurilor destinate sportului de iarnă.

„Mulţi dintre turiştii care au venit să sărbătorească Paştele pe Valea Prahovei îşi continuă sejurul având în vedere că elevii sunt în vacanţă şi săptămâna aceasta. Vremea i-a răsfăţat sâmbătă pe cei care au ales să ajungă pe Valea Prahovei. Temperaturile s-au mai îmbunat şi i-au făcut pe mulţi să iasă la plimbare. Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peleş din Sinaia şi Palatul Cantacuzino din Buşteni. Turiştii au zăbovit la terase, iar alţii au petrecut în natură pe trasee montane. Castelul Peleş, un colţ de istorie care va rămâne mereu o atracţie pentru călător, prin misterul şi exotismul său, a fost vizitat în weekedul Paştelui de sute de persoane”, subliniază reprezentanţii Asociaţiei.

Potrivit acestora, Câmpina şi Breaza au fost ocupate în proporţie de 90%.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Aceasta face parte dintr-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, Camera de comerţ şi industrie, UPG.

APDT Prahova este membru director al Alianţei pentru Turism, membru activ al consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru OMD, şi, de asemenea, membru fondator şi vicepreşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România.