Infofinanciar > Lumea la zi > Nu vrei să mergi la mare de Paște? Care sunt cele mai bune destinații de călătorie din Europa
Lumea la zi

Nu vrei să mergi la mare de Paște? Care sunt cele mai bune destinații de călătorie din Europa

unde călătoresc românii concedii (sursă foto: gds.ro)
Sursa foto Arhiva companiei

Pe măsură ce sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi, compania de turism Expedia are informații despre cele mai populare călătorii care pot fi făcute în această primăvară în Europa.

Primăvara a sosit cu adevărat și mai sunt doar câteva zile până la Paște. Mulți dintre noi plănuiesc să profite la maximum de acest anotimp și să plece în călătoria vieții lor.

Anul acesta, vacanța de Paște se va desfășura între 1 mai și 6 aprilie. Dacă sunteți încă nehotărât asupra destinației spre care să vă îndreptați, vă putem ajuta.

Compania de turism Expedia a publicat lista anuală a călătoriilor în tendințe – Easter Travel Outlook – precum și informații din interior despre când anume să călătoriți și cum să obțineți cel mai bun raport calitate-preț pentru escapada de primăvară.

Care sunt destinațiile în vogă în Europa?

Locații îndepărtate precum Bangkok, New York și Tokyo sunt oficial cele mai tari locuri de vizitat de Paște. Unele dintre cele mai emblematice orașe europene vor fi, de asemenea, foarte populare.

În fruntea listei de șapte destinații a Expedia se află Amsterdam, un oraș mereu popular. Aceasta nu va fi neapărat cea mai încurajatoare lectură pentru Olanda, care a încercat să se debaraseze de imaginea capitalei ca fiind un oraș „petrecăreț” care atrage turiști britanici beți.

Euronews Travel a cercetat cât de posibilă este campania guvernului olandez „Reînnoiește-ți viziunea”. Aceasta încurajează turiștii să vadă orașul prin ochii unui localnic.  Cu toate acestea, „Veneția Nordului” este întotdeauna o alegere populară pentru turiști primăvara. Acest lucru se întâmplă datorită climatului său blând, ofertelor culturale aparent nesfârșite și milioanelor de lalele care răsar la Keukenhof din apropiere.

Paris și Barcelona – două destinații preferate de mult timp de călătorii europeni

Înainte de Jocurile Olimpice din această vară, Parisul se află pe locul doi pe listă. Ieșind din răcoarea iernii, Orașul Luminilor își revine cu adevărat la viață primăvara. De la savurarea unei supe de ceapă franțuzești consistente la o cafenea de pe bulevard până la vederea mereu iconicului Turn Eiffel prin ramurile cireșilor înfloriți din apropiere, Parisul este într-adevăr o idee bună.

Totuși, este cunoscut pentru faptul că este un oraș destul de scump. Tptuși, poate fi văzut absolut cu un buget.

Al treilea pe listă este Barcelona. Este probabil cel mai bun oraș pentru vizitarea obiectivelor turistice. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade până la sfârșitul lunii aprilie – perfect pentru miile de pași pe care, fără îndoială, îi veți face.

Favoritul spaniol este inextricabil legat de legendarul arhitect catalan Antoni Gaudi, datorită contribuției sale în jurul orașului. Turiștii din acest an vor avea parte de un răsfăț și mai mare pe tema Gaudi. Barcelona a sărbătorit recent capodopera sa, iconica bazilică Sagrada Familia. Au fost deschise două noi turnuri.

Dacă veți face o vizită la structurile dedicate evangheliștilor Matei și Ioan, veți fi printre primii care le vor vedea finalizate, la aproximativ 142 de ani de la începerea construcției.

Care sunt cele mai bune locuri de vizitat în Roma și Malaga?

Orașul Etern se află veșnic pe listele de destinații europene de top și pe bună dreptate. Roma este considerată unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Se mândrește cu obiective de vizitat de renume mondial, precum Colosseumul și Forumul Roman. Totuși, este mult mai mult decât icoanele sale arhitecturale.

Spania este singura țară de pe lista Expedia care apare de două ori. De data aceasta, Malaga, în sudul țării, este prezentată ca o destinație de top. Așezată ferm pe malul Mediteranei, clima sa este ideală pe tot parcursul anului. Ceea ce înseamnă că vizitatorii se pot bucura de soare subtropical pe tot parcursul anului, cu veri calde și ierni blânde. Primăvara este, fără îndoială, cel mai bun moment pentru a o vizita, înainte ca mercurul să ajungă prea sus.

În plus, cu o propunere recentă de extindere a unei noi linii de tren care să meargă de la Malaga la Fuengirola de-a lungul Costa del Sol, vizitarea unora dintre cele mai populare orașe și sate de la malul mării din Spania ar putea fi în curând și mai ușoară.

Istanbul și Lisabona: Două vizite obligatorii în Europa de Paște

Istanbul, care ocupă locul șase pe lista Expedia, se află într-o poziție cu adevărat privilegiată la marginea Europei și este renumit pentru că este poarta de intrare în Asia.

Oferind un amestec de cultură și icoane arhitecturale de pe ambele continente, este, de asemenea, cunoscut ca fiind „singurul loc din lume” în care puteți înota între cele două.

Dacă vă place mai mult să rămâneți pe uscat, mergeți la iconica Hagia Sophia bizantină. În prezent moschee, aceasta a fost anterior o biserică și prezintă o cupolă impresionantă din secolul al VI-lea și mozaicuri creștine rare, ambele lucruri oferindu-vă o idee despre cât de variat și fascinant este acest oraș.

Lista Expedia este completată de Lisabona. Capitala portugheză a fost întotdeauna populară, dar afluxul de nomazi digitali a făcut-o și mai populară, conform euronews.com.

Cu soare aproape garantat pe tot parcursul anului, este încă cunoscută ca o destinație accesibilă, cu ceva pentru toată lumea – de la centre de artă modernă la unele dintre cele mai bune mâncăruri din întreaga Europă.

În ciuda dealurilor sale, orașul este foarte ușor de parcurs pe jos și, din fericire pentru cei care nu sunt atât de dornici să facă pași, transportul public este neobișnuit de emblematic. Urcați-vă în tramvaiul 28 și vizitați cartiere precum Graça, Alfama și Baixa, precum și multe dintre atracțiile istorice.