Infofinanciar > Info > Partidul Național Liberal și-a ales noua conducere! Cine sunt câștigătorii luptei electorale
Info

Partidul Național Liberal și-a ales noua conducere! Cine sunt câștigătorii luptei electorale

PNL - sursa foto - realitatea.net
Sursa foto - realitatea.net

Liderii Partidului Național Liberal au luat deja o hotărâre în ceea ce privește conducerea lor. Aceștia au decis ca Lucian Bode să devină secretar general și Dan Motreanu să fie prim-vicepreședinte. De asemenea, Virgil Guran a fost ales vicepreședinte pe apărare.

Primul dintre ei, Lucian Bode, a primit 606 voturi „pentru” și 40 anulate. Situația celorlalți a fost în felul următor: Dan Motreanu a obținut 736 de voturi „pnetru” și doar 5 anulate, iar Virgil Guran 459 de voturi „pentru”. Adversarul celui din urmă, Virgil Chițac, a avut 129 de voturi „pentru” și 50 anulate, potrivit site-ului știripesurse.ro .

Unii s-au retras din cursele spre funcții

De asemenea, alegerile din cadrul intern al Partidului Național Liberal au avut și două „valuri” de retrageri. Prima dată, Virgil Popescu a anunțat faptul că se retrage din cursa pentru obținerea funcției de prim-vicepreședinte PNL, titlu pe care l-a obținut Dan Motreanu. Sorin Moldovan s-a retras și el din „lupta” pentru funcția de vicepreședinte pe apărare, post câștigat de Virgil Guran. Din cursa pentru această funcție s-a retras și Ben-Oni Ardelean.

Despre retragerea lui Virgil Popescu se poate spune că a fost făcută pentru a nu crea un scandal în partid. Tot conform site-ului menționat mai sus, Virgil Popescu a spus despre subiectul retragerii din cursă următorul lucru: „Am stat să mă gândesc ce e mai bine pentru partid. Nu a fost ușor să mă înscriu în cursă împotriva lui Dan Motreanu (…). Cred că vreau să vă fac un anunț. Cel mai înțelept e ca Dan să intre în conducerea executivă….”. Acesta a mai adăugat și : „Dane, te rog să accepți să-mi retrag candidatura!”.

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a felicitat gestul pe care Virgil Popescu l-a făcut de dragul formațiunii politice.

Istoricul celor care au câștigat alegerile din interiorul PNL

Revenind la „câștigători”, Lucian Bode are 47 de ani și și-a desfășurat mare parte a activității profesionale în cadrul SC Electrica SA, având acolo mai multe funcții. În plus, conform site-ului său personal, a fost și : ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor timp de mai bine de un an, din noiembrie 2019 până în luna decembrie a anului 2020; ministrul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri din 9 februarie 2012 până pe 27 aprilie 2012 și din decembrie 2020 până în prezent este ministrul Afacerilor Interne.

Dan Motreanu este în vârstă de 52 de ani, în prezent ocupând funcția de europarlamentar, pe care a dobândit-o în anul 2019, pe 2 iulie mai precis. A fost ministrul Agriculturii pentru o perioadă de 5 luni, din 6 decembrie 2006 până la începutul lunii aprilie din 2007.

Virgil Guran esste născut în anul 1965 și din decembrie 2020 și-a asumat funcția de senator. A fost între 2017 și 2021 vicepreședinte al Partidului Național Liberal. A fost și consilierul de stat al lui Ludovic Orban, din decembrie 2019 până în decembrie 2020.