Infofinanciar > Info > Părinții pot depune cererile de reînscriere a copiilor la grădiniță pentru viitorul an școlar până pe 24 mai
Info

Părinții pot depune cererile de reînscriere a copiilor la grădiniță pentru viitorul an școlar până pe 24 mai

gradinita, sursa foto edupedu
Foto: facebook

Părinții pot depune, începând de azi și până pe 24 mai, cererile de reînscriere a copiilor la grădiniță sau creșă pentru viitorul an școlar. Așa spune calendarul aprobat de Ministerul Educației. După finalizarea acestui proces, unitățile de învățământ vor afișa locurile libere pentru următoarea etapă. Aceea a înscrierii copiilor care merg pentru prima oară la grădiniță sau creșă. Care va dura între 27 mai și 14 iunie.

Prin completarea cererii, părinții își exprimă opțiunea ca fiul sau fiica să meargă în continuare la grădiniță. Fiind deja înscriși, de exemplu, la grupa mică sau mijlocie. De anul școlar trecut, grupa mijlocie este obligatorie la grădiniță. Unele unități au și grupe de nivel antepreșcolar. Acolo, copiii de trei ani din grupa mare de la creșă pot fi reînscriși în grupa mică de la grădiniță. Desigur, în limita locurilor disponibile pentru acest nivel de vârstă și în ordinea descrescătoare a vârstei. În situația în care, numărul cererilor depășește numărul locurilor disponibile, departajarea se face prin aplicarea criteriilor generale.

Pentru această etapă de înscriere, părinții trebuie să depună la dosar o copie după certificatul de naștere al copilului. Dar și o copie după cărțile de identitate ale părinților, și documente medicale. Pentru copiii care vor fi înscriși pentru prima dată, părinții pot depune cererile între 27 mai și 14 iunie.