Infofinanciar > Lumea la zi > Papa Francisc îi dă sfaturi lui Zelenski. Kievul trebuie să negocieze cu Moscova
Lumea la zi

Papa Francisc îi dă sfaturi lui Zelenski. Kievul trebuie să negocieze cu Moscova

Papa sursa foto Observator
Sursa foto: Arhiva companiei

Papa Francisc a declarat într-un interviu că Ucraina ar trebui să aibă curajul „steagului alb” și să demareze negocieri de pace.

Papa Francisc declarat că Ucraina ar trebui să negocieze sfârșitul războiului cu Rusia. Suvernul pontif a făcut aceste comentarii într-un interviu acordat postului de radio elvețian RSI. Acesta urmează să fie difuzat pe 20 martie.

„Cel mai puternic este cel care privește situația, se gândește la oameni și are curajul steagului alb și negociază. Cuvântul negociere este un cuvânt curajos. Când vezi că ești învins, că lucrurile nu merg bine, trebuie să ai curajul să negociezi”, a spus Papa Francisc. El a precizat că tratativele ar trebui să aibă loc cu ajutorul puterilor internaționale.

Planul de pace al lui Volodimir Zelenski  prevede retragerea trupelor rusești de pe întreg teritoriul Ucrainei. Liderul de la Kiev vrea restabilirea frontierelor de stat ale țării. Kremlinul a exclus angajarea în discuții de pace în condițiile stabilite de Zelenski, potrivit reuters.