Infofinanciar > Lumea la zi > Papa Francisc i-a îndemnat pe oameni „să nu cedeze în faţa logicii armelor”
Lumea la zi

Papa Francisc i-a îndemnat pe oameni „să nu cedeze în faţa logicii armelor”

evz.ro
Foto: facebook.com

Creştinii romano-catolici și protestanți din toată lumea au sărbătorit ieri prima zi de Paște. În mesajul său, Papa Francisc a făcut o amplă trecere în revistă a conflictelor din lume.  El a făcut di nou un apel prin care îi îndeamnă pe oameni „să nu cedeze în fața logicii armelor”.

Plecând de la ideea că războiul este întotdeauna o absurditate și o înfrângere, Papa Francisc a solicitat în mesajul său de pace. „Să nu se cedeze în fața logicii armelor”.

Papa Francisc: ”Gândurile mele se îndreaptă mai ales către victimele numeroaselor conflicte care au loc în lume. Începând cu cele din Israel și Palestina, precum și din Ucraina. Fie ca Hristos cel Înviat să deschidă o cale de pace pentru populațiile chinuite din aceste regiuni. În timp ce îndemn la respectarea principiilor dreptului internațional, sper la un schimb general al tuturor prizonierilor între Rusia și Ucraina, toți pentru toți”.

Suveranul Pontif și-a reînnoit apelul pentru eliberarea ostaticilor israelieni și pentru o încetare imediată a bombardamentelor în Gaza. Mesajul pascal s-a încheiat cu binecuvântarea apostolică și darul indulgenței plenare.

Slujba prezidată de liderul de la Vatican s-a desfășurat pe fondul unei securități stricte asigurate de autoritățile italiene.