Infofinanciar > Lumea la zi > Panelul american pentru energie aprobă o regulă favorabilă extinderii transportului de energie regenerabilă
Lumea la zi

Panelul american pentru energie aprobă o regulă favorabilă extinderii transportului de energie regenerabilă

Energie regenerabila - sursa foto - startupcafe.ro
Sursa foto: Arhiva companiei

Autoritățile federale de reglementare în domeniul energiei au aprobat, luni, o regulă mult așteptată pentru a facilita transmiterea energiei regenerabile, către rețeaua electrică. O parte cheie a obiectivului președintelui Joe Biden este de a elimina emisiile de carbon la nivelul întregii economii.

Această regulă, aflată în curs de elaborare de doi ani, are ca scop modernizarea rețelei electrice naționale învechite. Pentru a răspunde cererii în creștere generate de centrele masive de date.

Creșterea cererii are loc în contextul închiderii centralelor electrice pe cărbune din cauza concurenței gazului natural. Alte alte surse de energie se confruntă cu reglementări federale din ce în ce mai stricte privind poluarea. Ceea ce, potrivit experților, ar putea duce la o criză a fiabilității rețelei electrice.

Rețeaua este pusă la încercare și de întreruperile mai frecvente ale serviciilor din timpul evenimentelor meteorologice extreme provocate de schimbările climatice.

Comisia Federală de Reglementare a Energiei (FERC) a aprobat noua regulă cu două voturi pentru și unul împotrivă, scrie APNews.com