Infofinanciar > Vocile afacerilor > Până la cer și înapoi! Adelina Toncean: „Transportăm cu zboruri medicale de urgență toți copiii cu afecțiuni medicale grave”
Vocile afacerilor

Până la cer și înapoi! Adelina Toncean: „Transportăm cu zboruri medicale de urgență toți copiii cu afecțiuni medicale grave”

Până la cer și înapoi! Adelina Toncean: „Transportăm cu zboruri medicale de urgență toți copiii cu afecțiuni medicale grave”
sursa foto arhiva personala

Până la cer și înapoi! Adelina Toncean este fondatoarea uneia dintre cele mai importante asociații din România, asociația Blondie, care oferă șansa la viață copiilor cărora li se spune că „nu se mai poate face nimic”.

 „Cel mai important proiect și în 2022 a fost, categoric, proiectul început de noi în martie 2020 „Luăm un avion” – proiect prin care transportăm cu zboruri medicale de urgență toți copiii cu afecțiuni medicale grave care au nevoie sa ajungă la un spital din afara țării pentru că afecțiunea de care suferă nu poate fi tratată în România. De fiecare data, noi întâi am spus – DA – și apoi am căutat rezolvarea. Am zburat de 52 de ori în 2022 și de când am început am ajuns la al 145-lea zbor” ne povestește Adelina Toncean. Pentru acest an, Asociația Blondie are noi planuri frumoase care dau speranțe frumoase oamenilor la nevoie, un ajutor real care poate face diferența. „Ne-am propus ca în 2023 să punem focus și pe acțiuni de prevenție și să ajungem la acei copii bolnavi înainte ca afecțiunea de care suferă sa se agraveze și să le reducă șansele de a se face bine. În sensul asta, vom extinde în județele Ilfov, Giurgiu și Călărași proiectul de monitorizare a gravidelor în risc social din mediul rural. În afară de acest program pregătim o caravană destinată nou născuților – tot din mediul social complicat. Se va numi – Să crești mare – și va facilita efectuarea unui mare număr de examene care pot arăta în stare incipientă multe din bolile care afectează grav copiii atunci când sunt descoperite târziu” susține fondatoarea Blondie.

Sprijin din toate părțile

Adelina Toncean are mare speranțe în sistemul medical din România, aceasta vede un viitor frumos care: „Eu cred că sistemul medical din România evoluează în bine! Se vede! Se vede evoluția și față de acum 1 an sau 2, iar dacă ne uităm în urmă cu 10 ani, e chiar imposibil sa nu vezi cât s-a schimbat. Noi visăm ca în următorii ani, avionul pe care îl vom achiziționa să fie folosit pentru a transporta în România pacienți din alte țări pentru a fi tratați la noi!”

În ceea ce privește implicarea autorităților, Adelina Toncean ne dezvăluie că mereu a primit sprijin: „Noi chiar am primit mult sprijin din partea autorităților și mereu am spus ca nu suntem de părți diferite ale fileului pentru ca să poți sa duci la capăt o misiune atât de complexa nu poate sa se întâmple decar atunci când suntem mulți. In perioada de pandemie, lucram zilnic cu Ministerul Afacerilor Externe, cu DSP, cu Serviciu de Pașapoarte etc. Și acum ne sprijină in continuare pentru ca de fiecare data noi mergem catre ei numai cu situatii exceptionale. Zburam de cele mai multe ori cu o companie a statutului roman. Avem zboruri la care suntem obligați sa facem copiilor pasaport in dimineața plecării. Trebuie sa prijinim părinții sa obțină Formularul E112 și niciodată nu avem timp. Iar aici intervin oamenii câte lucrează în institutului ale statului care înțeleg ca dacă cerem ajutorul este pentru ca este mare nevoie. Și de fiecare data a fost bine!”

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.