Infofinanciar > Lumea la zi > Orban ignoră protestele fermierilor. Ungaria nu va menține interdicția privind mierea din Ucraina
Lumea la zi

Orban ignoră protestele fermierilor. Ungaria nu va menține interdicția privind mierea din Ucraina

Borcanele de miere trebuie etichetate cu țara de proveniență sursa foto: dreamstime.com
sursa foto arhiva

Ungaria nu va reintroduce o interdicție privind mierea importată din Ucraina. În ciuda cererilor fermierilor care au protestat. Aceștia au evidențiat că mierea ieftină din Ucraina a dus la scăderea prețurilor și amenință să îi scoată din afaceri.

Guvernul premierului Viktor Orban a impus anul trecut o interdicție. Care vizează importurile a 24 de produse agricole din Ucraina. Printre care se numără cereale, carne de porc, dar și miere. La 19 februarie a abolit interdicția de import pentru miere. Declanșând proteste din partea celor aproximativ 22.000 de apicultori din țară.

Ministrul agriculturii, Istvan Nagy, a declarat că interdicția unilaterală a importurilor nu a avut un impact pozitiv pe piața locală. Deoarece prețurile de achiziție nu au crescut în măsura în care sperau fermierii locali. în timp ce a afectat companiile care ambalau și exportau miere în UE, conform Reuters.