Infofinanciar > Info > Oportunități de investiții în București. Câte spații libere vor fi scoase la licitație și când se va întâmpla asta
Info

Oportunități de investiții în București. Câte spații libere vor fi scoase la licitație și când se va întâmpla asta

spatiu-comercial-sursa-foto-smash-free
Sursă foto: smashfree.ro

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Bucureștiului, a preluat atribuțiile pentru administrarea patrimoniului în luna martie 2022, din dispoziția primarului general, Nicușor Dan. Alături de directorul Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI), Mihai Enăchescu, a descoperit 642 de spații libere cu o suprafață de aproape 66.000 de metri pătrați.

„65.598,26 mp – este suprafaţa totală a 642 de spaţii libere, aflate în patrimoniul Capitalei! Spaţii situate în zone centrale, dar lăsate în paragină! Spaţii neutilizate, dar care generează cheltuieli administrative enorme! Spaţii care provoacă o imagine degradantă pentru oraş. Lista spaţiilor a fost un secret bine păzit! De azi, aceste spaţii şi tot ce ţine de patrimoniul oraşului va fi la vedere.” a scris vineri pe facebook viceprimarul capitalei.

Bujduveanu anunță că indiferent dacă e vorba de spații comerciale, case, apartamente sau imobile monument, lista acestora va deveni publică, oportunitate pentru orice antreprenor să liciteze și să ocupe unul din aceste spații, fără așa numitele „liste secrete”.

Spațiile vor fi igienizate, reparate și apoi închiriate

„Sunt spații situate în zone centrale, dar lăsate în paragină. Spații neutilizate, dar care generează cheltuieli administrative enorme! Spații care provoacă o imagine degradantă pentru oraș. Lista spatiilor a fost un secret bine păzit! De azi, aceste spații și tot ce ține de patrimoniul orașului va fi la vedere” a mai adăugat în postarea de pe rețeaua de socializare Bujduveanu.

Conform acestuia spaţiile vor fi igienizate şi puse în siguranţă, se va realiza un minim de investiţii (văruit, reparat instalaţiile electrice şi sanitare), iar apoi vor fi închiriate, transformându-le într-un portofoliu imobiliar activ.

„Vom organiza licitaţii, transparent, pentru a închiria aceste spaţii. Am convingerea că industriile ospitalităţii şi cea a serviciilor vor şti să le valorifice. Bucureştiul va avea, astfel: venituri, nu cheltuieli; economie funcţională; estetică urbană, nu degradare şi paragină”, subliniază Bujduveanu.

Conform G4Media, el a postat şi lista spaţiilor libere, fără a fi însă menţionate numerele poştale, ca o măsură preventivă împotriva vandalismului şi a ocupării lor abuzive.