Opinii

Opinie: Guvernul nu are niciun caz împotriva lui Trump! Declarația făcută publică din mandatul de percheziție al fostului președinte

Trump Sursa foto The Indian Express
Sursa foto: The Indian Express

Un fost oficial al Departamentului de Justiție, Kevin R. Brock,  a declarat faptul că dovezile căutate „au fost probabil atât de pulverizatoare în forța lor” încât „ar eviscera” posibilitatea ca optica pentru o astfel de acțiune invazivă de aplicare a legii să nu fie bună.  

Conform Constituției, toți americanii sunt protejați printr-o percheziție guvernamentală care nu are un motiv adecvat.

Acum este clar motivul pentru care DPJ a vrut să țină sub jurământ declarația. Acest lucru a afirmat faptul că Ancheta FBI a fost declanșată la începutul anului curent la cererea Arhivelor Naționale, care doreau anumite documente care erau considerate a fi prezidențiale.

Posibilă încălcare a statutelor federale

Totuși, această declarație se concentrează dar pe jumătate din ceea ce este necesar pentru a demonstra o posibilă încălcare a statutelor federale care sunt citate în mandate. Totodată, aceasta ajută la stabilirea cauzei de a considera faptul că fostul președinte deține o serie de materiale clasificate.

Această încălcare  a legilor se produce doar în contextul în care persoane nu era autorizată să dețină astfel de documente, însă acest lucru nu se aplică și în cazul lui Donald Trump. În calitate de președinte, la acea vreme, al Statelor Unite, el avea o autoritate largă, intimidantă din punct de vedere juridic, care era stabilită prin legi și hotărâri judecătorești. Trump și echipa sa a transmis faptul că această autoritate a fost exercitată doar în momentul în care acesta a fost în funcție, conform thehill.com.

Această declarație a lui Trump ar acoperi pur și simplu modul în care FBI-ul și-a susținut afirmațiile în secțiunile neexprimate conform cărora fostul președinte deținea materiale clasificate în reședința sa.

O urmărire penală este imposibilă

În momentul actual, situația pentru Guvern nu este una deloc îmbucurătoare, având în vedere faptul că o urmărire penală în acest caz este aproape imposibilă.

S-a produs pur și simplu, o căutare extrem de intruzivă a unei locuințe ca o funcție de forțare pentru a recupera documente pentru Arhivele Naționale. După care nu au continuat acuzațiile reale, crescând dramatic potențialul actului de abuz și nu va ajuta la calmarea suspiciunii tot mai mari. Acesta ar fi putut fi pur și simplu un joc prin care Trump ar fi putut fi scos din cursa de alegeri prezidențiale din anul 2024.

Kevin R. Brock a transmis faptul că „Politicienii din dreapta și din stânga spun lucruri bombastice care aprind pasiunile și provoacă încercările de opoziție de a elimina competiția. Dar implicarea sistemului nostru de justiție în eforturi viciate din punct de vedere politic nu poate fi niciodată tolerată. Niciun cetățean al acestui pământ, indiferent cine ar fi, nu ar trebui supus unei acțiuni de aplicare a legii în cazul în care nu există dovezi că s-a întâmplat ceva ilegal”.