Info

OMV Petrom, investiții serioase în România! Klaus Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanții companiei la Cotroceni

Klaus Iohannis, Sursă foto: CaleaEuropeană
Sursă foto: CaleaEuropeană

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni, la Palatul Cotroceni, cu o delegație a OMV Petrom. Compania a fost reprezentată de directorul general executiv la OMV și președintele Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern.

Administrația Prezidențială a transmis că pe masa subiectelor s-au aflat în principal activități și planuri de investiții pentru România. Prin fundamentarea strategiei OMV Petrom, au fost prezentate direcțiile principale de implementare a unui plan de investiții prospere, ce are în vizor inclusiv producția de energie din surse regenerabile, biocombustibili dar și adoptarea unor noi tehnologii.

În principal, discuțiile s-au fundamentat pe preocupările privind asigurarea securității energetice la nivel național și a eforturilor de gestionare adecvată a crizei de energie. Astfel, Klaus Iohannis a subliniat faptul că România are un potențial energetic deosebit, care trebuie totuși susținut prin investiții ale operatorilor din sectorul de energie.

Tranziția României spre inovație

Totodată, președintele țării a evidenţiat importanţa care trebuie acordată tranziţiei energetice, în special din perspectiva inovării, accentuând oportunităţile oferite de fondurile europene, conform publicației Agerpres.

Conducerea companiei OMV a expus stadiul proiectului şi treptele cheie realizate, asumând angajamentul de a lua o decizie finală de investiţie la mijlocul anului 2023, astfel încât exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil.

În cadrul discuțiilor dintre Klaus Iohannis și reprezentanții OMV au fost abordate și aspecte ale evoluției energetice regionale, din perspectiva impactului crizei economice de la nivel glubal, fără a exclude însă mediul de afaceri sau populația.

Mesajul Administrației Prezidențiale

„Preşedintele României a precizat faptul că, dată fiind criza energetică actuală şi riscurile existente, ţara noastră îşi propune să utilizeze întregul potenţial energetic şi toate resursele de care dispunem, pentru a trece cu bine peste criză şi a reduce riscurile în funcţionarea sistemului energetic naţional”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis a transmis că este necesar un plan care să elimine inegalitățile sociale, care să susțină consumatorii casnici și per total, economia în tot ansamblul.

„Preşedintele României a subliniat necesitatea unor măsuri adecvate, care să reducă inechităţile şi să asigure susţinerea de care consumatorii casnici au nevoie, dar şi a economiei în ansamblul său, pentru menţinerea competitivităţii în industrie şi alte sectoare”, menționează Administraţia Prezidenţială.

OMV Petrom a manifestat intenții de a dezvolta proiecte de anvergură și în Republica Moldova, plan salutat și de președintele Klaus Iohannis. Acesta a transmis că România poate fi un sprijin de încredere pentru asigurarea unui nivel adecvat de securitate energetică pentru țara vecină.