Infofinanciar > Lumea la zi > OMS avertizează: Pericol de boli infecțioase în Fâșia Gaza
Lumea la zi

OMS avertizează: Pericol de boli infecțioase în Fâșia Gaza

Fâșia Gaza, sursa foto Observator
Sursa foto: Arhiva companiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un avertisment în legătură cu bolile infecţioase care se răspândesc în Fâşia Gaza.

„Oamenii continuă să fie strămutaţi masiv în sudul Fâşiei Gaza. Unele familii sunt obligate să se mute de mai multe ori. Multe se adăpostesc în unităţi sanitare supraaglomerate. Colegii mei din OMS şi cu mine rămânem foarte îngrijoraţi de ameninţarea tot mai mare pe care o reprezintă bolile infecţioase”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

„De la mijlocul lui octombrie până la mijlocul lui decembrie, persoanele care se află în adăposturi au continuat să se îmbolnăvească”, a subliniat Ghebreyesus.

Potrivit acestuia 180.000 de persoane din Fâşia Gaza suferă de infecţii ale căilor respiratorii superioare. Totodată, au fost înregistrate 136.400 de cazuri de diaree, dintre care jumătate la copii sub cinci ani. Directorul OMS a mai precizat că au fost înregistrate 55.400 de cazuri de păduchi şi scabie. La acestea se adaugă alte 5.330 de cazuri de varicelă şi 42.700 de cazuri de erupţii cutanate, conform Agerpres.