Infofinanciar > Lumea la zi > Ofrandă pentru Xi! Șeful UE face cadou ADN-ul său Chinei
Lumea la zi

Ofrandă pentru Xi! Șeful UE face cadou ADN-ul său Chinei

Ofrandă pentru Xi! Șeful UE face cadou ADN-ul său Chinei
sursa foto PUBLIMIX

În timp ce alți lideri europeni au refuzat să permită medicilor chinezi sau ruși să administreze tampoane de vată COVID în timpul vizitelor, Charles Michel lasă prudența la o parte!

Când șeful Consiliului European, Charles Michel, va vizita China în această săptămână, va lăsa în urmă un cadou pentru președintele Xi Jinping: O mostră din materialul său genetic.

Conform normelor actuale ale Beijingului, Michel va trebui să se supună unui test cu un tampon COVID la sosirea în China. În timpul propriei sale vizite în țara lui Xi Jinping la începutul acestei luni, testul PCR al cancelarului german Olaf Scholz a fost administrat de un medic german care a călătorit cu el în avion, nu de unul local.

Testul lui Charles Michael

Charles Michel - sursa foto - zgd.md

Charles Michel – sursa foto – zgd.md

Dar aceste măsuri de precauție nu au fost luate înainte de vizita lui Charles Michel. Un oficial al UE a declarat pentru POLITICO’s Brussels Playbook că testul PCR al lui Michel va fi administrat de un medic al guvernului chinez din Beijing.

Problema a fost în centrul atenției de când președintele francez Emmanuel Macron a refuzat să le permită medicilor lui Vladimir Putin să efectueze un test COVID la începutul acestui an, când a vizitat Rusia. Acesta a ales în schimb să stea la celălalt capăt al unei mese, de 4 metri lungime pentru a permite distanțarea socială.

Publicația Reuters a relatat că Macron a refuzat testul rusesc din cauza temerilor că ADN-ul său ar putea fi recoltat în acest proces, deși Elysée nu a confirmat acest lucru.

În propria sa vizită în Rusia, la câteva zile după cea a lui Macron, Scholz a refuzat, de asemenea, să se supună unui testului cu un tampon rusesc, optând în schimb pentru ca un medic de la Ambasada Germaniei la Moscova să îl testeze.

Opiniile experților

„Orice lider mondial care nu refuză să dea o probă este în mod clar dezinformat”, a declarat Brian McDonald, un genetician molecular care lucrează ca expert în ADN în Australia. „Aș sfătui orice lider mondial care se gândește să își facă un tampon prelevat de către un guvern străin să nu o facă”.

Deși ar fi posibil să se obțină o mostră de ADN de la un lider mondial aflat în vizită, de exemplu, dintr-un fir de păr lăsat în camera de hotel sau din tacâmurile pe care le folosește la masă, McDonald a declarat că un tampon de tip PCR prezintă un avantaj semnificativ.

Diferența constă în cantitatea și calitatea ADN-ului, a spus McDonald: „Deci, pe un recipient de băutură, s-ar putea să aveți noroc și să obțineți suficient, dar s-ar putea să nu. Un fir de păr nu este o sursă foarte bună, trebuie să fie într-un stadiu adecvat al ciclului de viață, pentru a avea o rădăcină pe el”.

Un tampon, pe de altă parte, „este modul în care sunt prelevate probele de referință pentru bazele de date criminalistice… Veți avea tone de ADN pentru a face profilarea și chiar secvențierea genetică pe un tampon bucal sau nazal”.

Genul de informații care ar putea fi extrase dintr-un astfel de eșantion ar fi o predispoziție la boli care au o componentă genetică sau relații de rudenie cu alte persoane cărora le-au fost prelevate eșantioane, ca să nu mai vorbim de viitoarele utilizări ale ADN-ului, care sunt deocamdată neprevăzute.