Infofinanciar > Info > Oficialii vor să prelungească plafonarea facturilor la energie până în 2026. Comisia Europeană spune „nu”
Info

Oficialii vor să prelungească plafonarea facturilor la energie până în 2026. Comisia Europeană spune „nu”

facturi la energie electrica (Sursă foto: lovedeco.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de joi, 28 martie, oficialii din Guvern au schimbat schema de plafonare-compensare a facturilor la energie. Au fost adăugate mai mult mecanisme pentru piața angro. Acestea, după cum au transmis autoritățile, ar urma să scadă valoarea facturilor.

Prețul final al facturilor va continua să fie plafonat până la data de 31 martie 2025. Asta cu toate că oficialii ar fi vrut ca plafonarea să se aplice până în anul 2026. Cu toate acestea, după cum transmite HotNews, Comisia Europeană nu este de acord.

„Plafoanele la clienții finali rămân până la 31 martie 2025. În contextul în care prețurile din piață vor continua să scadă, vom lua măsurile în consecință. În mod normal, pe prețuri mici, nu va fi nevoie de aceste plafoane din martie 2025. Facturile românilor nu ar trebui să crească”, este mesajul pe care l-a transmis Sebastian Burduja, ministrul Energiei, în cadrul unui briefing de la sfârșitul ședinței de Guvern.