Infofinanciar > Info > Oficialii au planuri mari pentru economia României în 2024. De unde vine optimismul acestora
Info

Oficialii au planuri mari pentru economia României în 2024. De unde vine optimismul acestora

economie sursa foto Ora de Sibiu
Sursa foto: arhiva companiei

Oficialii țării au o perspectivă foarte bună pentru economia României. Așteptările sunt mai mari și decât cele care există în alte țări ale Uniunii Europene sau în Statele Unite. La momentul actual, la noi în țară, există discuții despre cheltuieli semnificative generate de majorarea salariilor și a pensiilor. În același timp, în celelalte țări, situația economică este privită cu precauție. De asemenea, statele încearcă să limiteze acest gen de cheltuieli.

Conform spuselor specialiștilor în economie, numai la finalul anului care urmează ar putea să existe o situație favorabilă pentru majorarea alocărilor bugetare. Totuși, în prezent, în discuțiile purtate se are în vedere o majorare pentru întregul 2024.

Conform declarațiilor guvernanților țării, o valoare mare a fondurilor va proveni din micșorarea evaziunii la TVA. Totuși, această teorie nu este foarte sigură. Nu din cauză că nu ar exista evaziune fiscală în România, ci din cauză că taxa pe valoare adăugată este o taxă specifică consumului. Din numărul de cetățeni, 80% cumpără de la marile lanțuri de magazine. Având în vedere că aici se oferă bonuri fiscale, evaziunea este zero, informează antena3.ro