Info

OFICIAL! Cresc salariile! Cine se va bucura de această mărire

salarii - sursa foto - realitatea.net
foto: realitatea.net

În cadrul unui interviu, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, vineri, că s-ar putea majora salariile militarilor în anul viitor, „ne preocupă și ne vom zbate pentru aceasta”.

Angel Tîrvăr îi admiră pe soldați, relatează un interviu Digi24, însă aceștia sunt nemulțumiți de salariile mici, și de asemenea sunt preocupați de o grijă legată de posibilitatea pierderii pensiei speciale. Cu toate că ministrul primește mesaje de la muncitori nemulțumiți și din alte domenii, soldații pare că ar fi mult mai supărați, deoarece aceștia își dedică viața și cariera pentru apărarea țării. „Orice om își dorește să aibă un salariu care să îi permită să obțină pentru copilul lui o școală mai bună, pentru familia lui un nivel de viață mai bun. Nu este un lucru nelegitim sau condamnabil. Preocuparea despre care vorbiți (…) este normală”, afirmă Tîrvăr.

Care este părerea soldaților?

Soldații consideră că, datorită dedicării acestora pentru slujirea țării, sacrificiile făcute și raportul muncii lor, ar trebui să primească un salariu care să fie în concordanță cu acestea și care să le permită venituri suficiente „din punct de vedere al aspirațiilor lor”.

Întrebat dacă se vor mări salarile militarilor în 2023, ministrul a dat următorul răspuns:  „Nu am sesizat nicio stringență sau vreo poziție de-a cuiva din Guvernul României față de un asemenea lucru, cu atât mai mult în ceea ce privește pe premier sau pe președintele Ciolacu. Din discuțiile pe care le-am avut cu ei atunci când preluat portofoliul, unul din punctele care au fost accentuate de amândoi a fost acela că trebuie să mă îngrijesc ca aceste condiții să crească și personalul militar să aibă parte de cea mai mare atenție din partea societății, mai ales în acest context”.

Acesta a afirmat că ministerul va lupta pentru ca planul să fie pus în aplicare, iar dorințele soldaților români să fie îndeplinite cât de curând.

Amenințarea războiului

Ținând cont de contextul în care se află țara noastră, cu un război purtându-se în momentul actual chiar la granița noastră, Tîrvăr consideră că România ar trebui  să fie interesată să mențină armata bine pregătită,în corpuri profesionale, care le-ar permite militarilor să își îndeplinească misiunea și datoria față de România în cele mai bune condiții.

Recent, a fost desfășurat un exercițiu de instruire multinațional în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, în Constanța, pe 9 noiembrie. Exercițiul a fost desfășurat alături de soldații americani trimiși de către SUA în România. “Pentru noi, executarea acestui exercițiu alături de partenerii noștri din Alianță constituie un element esențial pentru creșterea nivelului de interoperabilitate, dezvoltarea cooperării militare și, nu în ultimul rând, o oportunitate de a demonstra capabilitățile naționale dezvoltate în domeniul sprijinului prin foc”, a declarat colonelul Daniel Condruz, comandant al Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice, conform HIMARS, citată de iDevice.ro.