Infofinanciar > Info > OCDE îi taie din elan lui Ciolacu. Deficitul bugetar și inflația sunt prea mari
Info

OCDE îi taie din elan lui Ciolacu. Deficitul bugetar și inflația sunt prea mari

marcel ciolacu, premierul României (sursă foto: capital.ro)
Sursa foto: Arhiva companiei

Marcel Ciolacu a declarat că aderarea României la OCDE este o prioritate națională. Secretarul general al organizației, Mathias Cormann, a lansat însă o serie de avertismente serioase.

Premierul Ciolacu a declarat că vrea ca 2026 să fie anul aderării la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Secretarului general al organizației, Mathias Cormann, a avertizat însă că e nevoie de un plan clar pentru consolidare fiscală.

„Inflația înca este foarte mare inclusiv în domeniul serviciilor și vedem și creșteri ale costului forței de muncă. Politicile monetare vor trebui să rămână restrictive. BNR a ținut inflația la un nivel acceptabil. În viitor ne așteptăm la o crestere a PIB-ului de 3,1% anul acesta si 3,3 în 2025”, a transmis Cormann.

Potrivit acestuia, deficitul bugetar este prea mare în continuare. „Guvernul trebuie să se concentreze atât pe partea de venituri cât și pe cea de cheltuieli. Avem venituri nepredictibile în ceea ce privește măsurile fiscale implementate. Trebuie să investim în reducerea datoriei publice ca o fundație a creșterii durabile.”, a mai precizat reprezentantul OCDE, potrivit hotnews.