Info

Oamenii vor fi induși în eroare! ANM a emis o avertizare de vreme extrem de schimbătoare

Vreme rea Sursa foto IMPACT.ro
Sursa foto: IMPACT.ro

Următoarele două săptămâni sunt extrem de schimbătoare în ceea ce privește vremea. Maxima va fi de 30 de grade Celsius, însă vor exista și unele zile în care temperaturile nu vor depăși 25 de grade și va ploua intens.

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM) au făcut publice mai multe informații despre vremea următoare.

În zona Banatului, temperaturile maxime se vor încadra în intervalul de 22-24 de grade, iar cele minime între 10-12 grade în următoarele două zile. După care va fi o creștere a temperaturilor, ajungând la 28-30 grade. După data de 16 septembrie, vremea se va răci simțitor, temperaturile fiind chiar și cu 10 grade mai mici, întrucât valorile minime se vor situa la valoarea de 6 grade Celsius. În apropierea zilei de 25 septembrie, se va remarca o încălzire , însă temperaturile nu vor mai depăși 22 de grade.

De asemenea, în această zonă, în următoarele zile se așteaptă și câteva averse, cu caracter temporar.

În Crișana, zilele următoare maximele vor fi de 22 de grade, iar cele minime de 11 grade. Pentru perioada 14-16 septembrie, temperaturile se vor situa la aproximativ 25-27 degrade. După această perioadă se remarcă o răcire a vremii, nivelul situându-se la 15-17 grade. Spre data de 25 septembrie, temperaturile vor crește ajungând la 20-22 de grade. Există și probabilitatea unor averse mai frecvente și însemnate cantitativ, conform Agerpres.

În Transilvania, această perioadă va avea temperaturi maxime de 18-19 grade Celsius. După data de 14 septembrie, vremea se va încălzi și se va ajunge la 25 de grade. Ca și în celelalte zone, spre finalul perioadei menționate mai sus, temperaturile vor scădea. Vor exista și câteva averse isolate, dar însemnate cantitativ.

Ploi în toată țara

În zona Maramureșului, vor exista alternanțe termice. Dacă în primele două zile din perioada 12-25 septembrie, vor fi temperaturi maxime de 19 grade. Acestea vor mai crește puțin ajungându-se la 22-24 d egarde. Ulterior se va produce și o răcire a vremii treptată, dar semnificativă. Spre apropierea zilei de 25 septembrie, va exista o scădere a temperaturilor, dar și prezența unor averse .

În Moldova, vremea va fi una răcoroasă în principal cu valori de 18-19 grade.  Va exista, de asemenea, și o scurtă perioadă de a încălzire, cu valori de 26-28 de grade. Vor exista și perioade în care se va ploua temporar și local. Va exista probabilitatea și unor ploi pe arii mai extinse.

În Dobrogea, la fel ca în celelalte zone, temperaturile vor varia. Temperaturile maxime vor fi la 28-30 de grade, iar cele minime la 18 grade. Răcirea va fi treptată, ajungându-se la 19 grade în timpul zilei, și la 12 grade în timpul nopții.  În perioada 17-18 septembrie, vor exista și câteva ploi.

Vremea se răcește simțitor

În Muntenia, vor fi apropiate de cele ale mediilor climatologice ale perioadei, care vor fi de 24 de grade. Valorile temperaturilor minimele vor fi 10-13 grade. Cea mai mare valoare înregistrată va fi de 32 de grade. Vor exista și ploi trecătoare în primele două zile ale intervalului menționat. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi ridicată în zilele de 17-18 septembrie.

În Oltenia, temperaturile vor fi asemănătoare cu cele din Muntenia. Vremea se răcește treptat, ajungându-se la minime de 10 grade. Vor exista și ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse.

La munte vremea va fi mult mai rece decât în celelalte zone. Media maximelor va fi în jur de 10 grade, iar cele minime de 3-4 grade. Pentru zilele 14-16 septembrie, temperaturile vor fi la nivelul de 18 grade. La finalul perioadei temperaturile vor ajunge la 12 grade, însă vor exista și ploi pe arii mai extinse.