Infofinanciar > Info > O parte de pensii au intrat deja pe card! Nici celelalte nu vor întârzia
Info

O parte de pensii au intrat deja pe card! Nici celelalte nu vor întârzia

marius-constantin budai, ministrul muncii si solidaritatii sociale (sursă foto: substantial.ro)
FOTO: substantial.ro

Marius Budăi, ministrul Muncii a anunțat în cursul zilei de astăzi că pensiile livrate ieri pe cardul seniorilor vor ajunge și în rândul pensionarilor care nu au carduri bancare. În acest sens, Budăi a înainta chiar și un termen.

Factorul poștal va livra drepturile bănești ale pensionarilor cel târziu pe 11 aprilie.  De asemenea, Marius-Constantin Budăi a mai precizat faptul că plata aferentă voucherelor pentru alimente se va efectua cel târziu pe 13 aprilie.

Seniorii României vor primi banii mai devreme

Ministrul Muncii a anunțat că „Voucherele pentru alimente vor intra şi ele săptămâna aceasta, la începutul săptămânii. De asemenea, pensiile care sunt încasate prin factorul poştal vor fi plătite până în data de 11 aprilie”.

Totodată Budăi a subliniat faptul că aleșii au fost aceste eforturi au făcute în contextul în care se apropie Sărbătorile Pascale: „Calendarul era între 3 şi 15 ale lunii, ţinând cont că Paştele este în data de 16 aprilie, am considerat necesar să comprimăm puţin şi să plătim cât mai repede. Am primit mesaje de la seniorii României care ne-au spus că încă de ieri le-au intrat banii pe card”.

Potrivit celor precizate de ministrul Muncii banii vor ajunge în buzunarele seniorilor cel mai târziu pe 11 aprilie. Totodată, Budăi a precizat că voucherele pentru alimente se vor distribui între 12 și 13 aprilie.

„Voucherele pentru alimente vor intra şi ele săptămâna aceasta, la începutul săptămânii. De asemenea, pensiile care sunt încasate prin factorul poştal vor fi plătite până în data de 11 aprilie” a precizat Marius Constantin Budăi. Calendarul era între 3 şi 15 ale lunii, ţinând cont că Paştele este în data de 16 aprilie, am considerat necesar să comprimăm puţin şi să plătim cât mai repede. Am primit mesaje de la seniorii României care ne-au spus că încă de ieri le-au intrat banii pe card.

Ce spune Guvernul

„Prezentul Memorandum (despre acordarea unor măsuri de acordare a sprijinului social pentru persoane vulnerabile – n.r.) aprobă calendarele de implementare a activităților aferente măsurilor de acordare a tranșei a VI-a a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei și de acordare a tichetelor pentru sprijin educațional pe suport electronic.

Conform actului normativ, pentru plata tranșei VI de acordare a acestui sprijin material, se vor iniția demersuri către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice în vederea urgentării transmiterii listelor cu beneficiarii eligibili până la data de 31 martie 2023, astfel încât plățile să poate fi efectuate în perioada 10-13 aprilie 2023″, informează Antena 3.