Infofinanciar > Info > O firmă din Turcia a câștigat contractul de construcție a Magistralei 6 de Metrou! Cum sunt denumite cele 12 stații noi
Info

O firmă din Turcia a câștigat contractul de construcție a Magistralei 6 de Metrou! Cum sunt denumite cele 12 stații noi

metrou magistrala 6 sursa foto club feroviar
sursa foto club feroviar

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că o asociație de constructori și proiectanți din Turcia a primit contractul pentru proiectarea și construcția secțiunii Tokyo – Aeroport Otopeni, în valoare de 1,28 miliarde de lei.

Conform declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, costul total al proiectului pentru proiectarea și execuția secțiunii Tokyo – Aeroport Otopeni se ridică la 1,28 miliarde de lei, fără TVA. Finanțarea acestui contract va fi asigurată atât din fonduri de la bugetul de stat, cât și din fonduri externe rambursabile, iar durata estimată a lucrărilor este de 48 de luni începând cu data emiterii Ordinului de Începere. Lungimea lotului 1.2 al Magistralei 6, care include secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni, va fi de 7,6 km.

O companie turcească a câștigat contractul de construcție

Grindeanu a scris pe pagina sa de Facebook: „A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6 care va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Tokyo – Aeroport Otopeni a fost atribuit unei Asocieri de constructori și proiectanți din Turcia. Contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA)”.

”Finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere. Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni) al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km. Vor fi realizate 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni”, a informat ministrul de Transporturi.

Cum va arăta Magistrala 6 și stația de metrou de la aeroportul OTP

Potrivit ministrului Transporturilor, întreaga Magistrală 6 a metroului bucureştean va avea o lungime de 14,2 km și va include 12 stații: Expoziției, Pajura, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, I. C. Brătianu și, capătul, Aeroportul Otopeni.

„După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni”, a scris Grindeanu pe Facebook, atașând și două fotografii, cu linia de metrou care urmează să fie construită și cu mult așteptata stație de la Aeroportul Otopeni.

Magistrala 6, sursă foto: Facebook
Magistrala 6, sursă foto: Facebook
Stația de metrou Aeroportul Otopeni, sursă foto: Facebook
Stația de metrou Aeroportul Otopeni, sursă foto: Facebook

Proiectul Magistrala 6, care are ca scop conectarea rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, are un impact semnificativ asupra dezvoltării economice regionale și îmbunătățirii mediului urban. În acest sens, prin reducerea blocajelor de trafic, a numărului de accidente rutiere și a poluării aerului, proiectul reprezintă o inițiativă de utilitate publică și de interes național, scrie Adevărul.