Infofinanciar > Info > Nu vor fi întârzieri. Banii vor ajunge la seniorii din România la timp
Info

Nu vor fi întârzieri. Banii vor ajunge la seniorii din România la timp

Peste 1,5 milioane de pensionari nu se vor bucura de măriri! 
Sursa foto Arhiva companiei

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a transmis un mesaj prin care a liniștit românii ce nu mai sunt în câmpul muncii. Oficialul a transmis faptul că aceștia nu trebuie să se îngrijoreze deoarece banii vor ajunge.

Mai exact, este vorba de majorările ce vor avea loc în luna septembrie a acestui an.

Pensiile vor ajunge la timp la seniori

Au existat zvonuri potrivit cărora nu ar exista bani pentru recalcularea pensiilor seniorilor.

Oficialul a ținut să transmită și faptul că 99,9% din totalul dosarelor pensiilor au fost deja evaluate. Restul, aproximativ 150.000 vor fi analizate în cel mai scurt timp posibil.

„Noi deja avem procesul de evaluare finalizat 99,9 la sută. 150 de mii de dosare mai avem din 1,4 milioane. Procesul de evaluare se va finaliza. Colegii fac softul, emitem taloanele. Avem un calendar foarte clar. Nu avem întârzieri. De la 1 septembrie vor primi pensiile calculate”, a transmis șeful de la Casa de Pensii.

Pensiile vor ajunge înainte de Paște

O altă problemă mult mai de actualitate pentru  români a fost livrarea pensiilor înainte se sărbătorile pascale. Mai mulți oficiali, printre care  și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, și premierul Marcel Ciolacu au asigurat toți pensionarii că își vor primi venitul înainte de Paște. În acest fel, toți românii vor avea pe masă bunătăți pentru a se bucura în ziua de Paște.

„Așa cum am zis, pensiile vor fi achitate înainte de Paște. Îi asigur pe români că vom rămâne la fel de hotărâți și cu privire la plata pensiilor recalculate din luna septembrie. Datele din primul trimestru arată foarte clar, avem o majorare a încasărilor din contribuții sociale cu peste 22%, acesta fiind efectul creșterii numărului locurilor de muncă și a salariilor. Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii sunt deja în buget pentru întreg capitolului de pensii”, a transmis premierul României, conform romaniatv.net.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a transmis faptul că banii pe cardurile pe pensionarilor vor intra până cel târziu pe data de 3 Mai.

„Astăzi avem două acte normative care ne facilitează posibilitatea de a da pensiile românilor înainte de sărbătorile pascale. Cele două sunt o HG şi, respectiv, un memorandum. Hotărârea de guvern este cea care ne permite să declanşăm procedurile instituţionale în luna aprilie, astfel încât banii să fie viraţi la timp atât Companiei Naţionale Poşta Română, care livrează aproape jumătate din pensiile românilor prin factorii poştali, cât şi de a alimenta conturile băncilor comerciale cu care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, respectiv Casa Naţională de Pensii are convenţii, cele 22 de instituţii bancare, astfel încât acestea, la rândul lor, să poată face viramentele către români înainte de sărbătorile pascale”, a declarat ministrul Muncii.