Infofinanciar > Lumea la zi > Majoritatea americanilor susțin interzicerea aplicației TikTok
Lumea la zi

Majoritatea americanilor susțin interzicerea aplicației TikTok

Majoritatea americanilor susțin interzicerea aplicației TikTok
Sursă foto: Investopedia.ro

Potrivit unui sondaj de opinie, o mică majoritate de americani sunt în favoarea unui proiect de lege din Camera Reprezentanților care ar interzice TikTok dacă platforma nu este vândută unei companii care nu are legături cu Partidul Comunist Chinez.

Sondajul a constatat că 51% dintre americani susțin legislația, în timp ce 41% sunt în favoarea unei interdicții naționale absolute. O pluralitate de alegători. Adică 47%, au declarat că se opun acestei măsuri.

În ceea ce privește grupa de vârstă, tinerii americani sunt mult mai predispuși să apere accesul la TikTok. Printre cei cu vârsta între 18 și 34 de ani. 60% au fost împotriva legislației din Camera Reprezentanților, în timp ce doar 35% au fost în favoarea ei.

Universitatea Quinnipiac a efectuat sondajul său în perioada 21-25 martie, prin interviuri telefonice, incluzând atât telefoane mobile, cât și telefoane fixe. Sondajul a inclus 1.569 de adulți americani și raportează o marjă de eroare de 2,5%. Mai devreme în această lună, Camera Reprezentanților a adoptat o legislație care cere ca TikTok să renunțe la controlul PCCh sau să se confrunte cu o interdicție în SUA, conform foxnews.com.