Infofinanciar > Info > Nu mai sunt bani în Capitală! Salarii plătite cu chiu și vai
Info

Nu mai sunt bani în Capitală! Salarii plătite cu chiu și vai

Nu mai sunt bani în Capitală! Salarii plătite cu chiu și vai
Sursa foto: kanald.ro

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a semnalat un impas în adoptarea bugetului municipal pentru anul în curs. Salariile angajaților au fost achitate cu dificultate, iar lipsa plății taxelor asociate a generat presiuni financiare.

În prezent, fondurile municipale sunt epuizate, punând în pericol servicii vitale precum iluminatul stradal, medicamentele în spitale și alimentarea cu hrană a animalelor din grădinile zoologice.

Principalul punct de dispută între părțile politice îl reprezintă alocarea subvențiilor pentru transportul public și termie. Grupul PNL cere alocarea completă a sumei de 3 miliarde de lei pentru aceste subvenții, în timp ce primarul menționează că suma propusă în buget este similară cu cea din ani anteriori, lăsând posibilitatea ajustărilor ulterioare.

Avem un blocaj politic pe buget, în momentul de faţă. Eu am propus un buget foarte similar cu ce s-a întâmplat în 2023, în 2022 – tocmai pe situaţiile astea financiare s-a pronunţat Fitch. Avem un blocaj politic, în esenţă. PSD nu vrea să participe la niciun fel de negociere. Grupul PNL spune: ‘Pune 3 miliarde subvenţie în buget’. Noi am pus două miliarde, conform digi24.ro.