Infofinanciar > Lumea la zi > Noul Parlament al Marii Britanii vine cu modificări! 40% dintre membrii sunt femei și cel mai tânăr parlamentar are 22 de ani
Lumea la zi

Noul Parlament al Marii Britanii vine cu modificări! 40% dintre membrii sunt femei și cel mai tânăr parlamentar are 22 de ani

economie marea britanie (sursă foto: Euronews.com)

Sute de parlamentari nou aleși au intrat cu entuziasm în clădirea instituției marți, 9 iulie. După ce alegerile transformative din Regatul Unit au adus la putere un guvern laburist. Sălile clădirii labirintice au răsunat de discuțiile entuziaste ale celor 650 de membri ai Camerei Comunelor, 335 dintre aceștia sosind pentru prima dată. Comparativ cu 140 de noi legislatori după ultimele alegeri din 2019.

Sediul democrației britanice a căpătat un aer de „întoarcere la școală”, de la rândurile de dulapuri instalate temporar în coridoarele cu lambriuri de lemn până la personalul cu pancarte „Întreabă-mă”, gata să ajute noii veniți dezorientați. Noua Cameră a Comunelor include cel mai mare număr de femei alese vreodată, 263, aproximativ 40% din total, și cei mai mulți parlamentari de culoare, 90.

Cel mai tânăr nou deputat este laburistul Sam Carling, în vârstă de 22 de ani. El este unul dintre cei 412 legislatori laburiști aleși săptămâna trecută. Care se vor înghesui pe băncile verzi din partea guvernamentală a Camerei Comunelor, scrie apnews.com.