Infofinanciar > Info > Nouă metodă de înşelăciune! Românii pot rămâne fără bani în cont
Info

Nouă metodă de înşelăciune! Românii pot rămâne fără bani în cont

ANAF, Sursă foto: jurnalul.ro
sursă foto: arhiva companiei

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat un advertisment pentru a înștiinta populația de o nouă metodă de înșelăciune. Această metodă se folosește de numele instituției.

Noua metodă de înşelăciune îi vizează pe români şi este făcută chiar în numele ANAF. Românii sunt sunaţi de pe numărul de call center al instituției, unde le sunt cerute date personale, inclusiv date cu privire la conturile bancare. Reprezentanţii ANAF au anunţat că, în realitate, românii nu sunt sunaţi niciodată de pe numărul din call center-ul ANAF şi nu le sunt cerute datele personale.

Dacă primiţi un de apel telefonic din partea ANAF, nu oferiţi date personale sau date despre conturile bancare pe care le deţineţi pentru că altfel puteţi rămâne fără bani în cont.

„ANAF a primit sesizări din partea unor contribuabili prin care afirmă că sunt sunați de pe numărul 031.403.91.60 (Call Center ANAF), iar apelanții se recomandă ca fiind de la Antifraudă și solicită contribuabililor date personale, detalii despre credite etc.

Atenție!

1. Funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici/persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției;

2. Contribuabilii apelează Call Center-ul ANAF, iar funcționarii de la asistență contribuabili oferă doar informații generale în domeniul fiscal și IT. Situațiile când agenții Call Center apelează contribuabilii se întamplă PUNCTUAL, doar ca urmare a apelării inițiale a contribuabilului și pentru a i se oferi completări la cererea de asistență. Dar aceste situații sunt FOARTE RARE.

Reiterăm următoarele: Agenții Call Center nu oferă și, mai ales, NU SOLICITĂ DATE PERSONALE. Acestea se referă la informații cu privire la conturi bancare, CNP, sume, plăți, credite, recuperare sume sau alte informații supuse secretului fiscal”, se arată într-un comunicat transmis de ANAF, scrie Antena 3 CNN.